torstai 8. tammikuuta 2015

STUDY TIPS #1


Jos ei ihan kaikilla vielä tänään, niin suurimmalla osalla varmaan koulu on kuitenkin jo tällä viikolla jatkunut, joten ajattelin tehdä tämmösen postauksen, missä on vähän vinkkejä tohon kouluun ja opiskeluun liittyen. Kerron lähinnä omasta näkökulmastani ja siitä, mikä mulle toimii ja oliskin kiinnostavaa kuulla kommenteissa, millasia vinkkejä teillä on!

66

Koulussa mulla on mukana kaks penaalia - isommassa on tussit ja kuulakärkikynät, pienemmässä lyijykynät, kumi ja terotin. Kyllästyin jossain vaiheessa siihen, kun kaikki tussit oli ihan harmaita siitä lyijykynästä, niin tein tälläsen ratkaisun sitten. Tää on ihan toimiva, koska en lyijykyniä käytä muutakun matikantunneilla ja kokeita tehdessä.

Värikkäässä penaalissa mulla on mukana myös muistilappuja, joita voi lisätä kirjan väliin, jos on esimerkiks kysymys jostain kohdasta, mitä ei voi just siinä kohtaa kysyä ja sit suurimmaks osaks käytän niita ihan vaan kalenteriin kun laitan jotain ylös.

65

Sit kun oon kotona, niin tyrkkään kynät yleensä tollaseen Ikean purnukkaan, mistä ne on helposti saatavilla, eikä tarvi kaivella jostain penaalin pohjalta taas sitä väriä, minkä just tällä kertaa haluais. Mä oon vähän yli-innokas yleensä osteleen kyniä ja vihkoja ja muita tollasia tarvikkeita, eikä tossa edes ole kaikki ne kynät, jotka on vakiokäytössä...

Tossa toisessa Ikean purkissa mulla on tollasia valkosesta pahvista leikattuja pieniä lappusia. Ne on mun salaisuus hyviin sanakoenumeroihin... Eli kirjottelen yleensä perjantaisin seuraavan viikon sanakokeen sanoja noille lapuille (toiselle puolelle suomennoksen ja toiselle puolelle käännöksen opiskelemalleni kielelle, yleensä käytän näitä saksaa lukiessa) ja luen niitä viikon ajan iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Viimeisenä iltana luen lappuja niin kauan, kunnes muistan jokaisen sanan kumminkin päin käännettynä. Suosittelen kokeilemaan tälläistä tekniikkaa, varsinkin jos se perus kirjan ääressä pänttääminen ei tunnu sujuvan!

68

Mä tykkään kirjottaa muistiinpanoja ja käyttää paljon erilaisia värejä niissä. Koen muistiinpanojen kirjottamisen itelle hirmu hyödylliseks, koska tunneilla mulla on monesti vaikeuksia keskittyä, jos pitäis vaan istua ja kuunnella, ajatukset lähtee harhaileen ja en pysy mukana. Kotonakaan en pysty keskittyyn pelkästään lukemiseen tekemättä jotain käsillä samaan aikaan, joten kirjottelen omia muistiinpanoja välillä kotonakin.

Yleensä mulla on teetä tai jotain muuta juotavaa, saatan myös napostella jotain hyvää tai tehä voileivän itelleni kun luen, niin on jotain tekemistä, mikä ei kuitenkaan vaadi keskittymistä niin voi keskittyä sit siihen lukemiseen. Sit jos on paljon luettavaa, eli esimerkiks kun luen kokeisiin, niin mä letitän mun hiuksia. Teen letin ja otan hetken päästä pois että voin tehdä uudestaan. Siinä ei oo mitään järkee, mutta se auttaa mua keskittymään!

Lisäks yleensäkin läksyjä tehdessä tai sanoja lukiessa mulla yleensä soi taustalla postauksen yläreunassa oleva soittolista klassista musiikkia. Jos oon yksin kotona ja tääl on ihan hiljasta, niin se hiljasuus rupee häiritseen ja havahdun siihen koko ajan, joten toi on just sopiva "taustahälinä".

Mitä te teette, että jaksatte keskittyä? Vai onko teidän helppo keskittyä vaan lukemiseen?

67

Koeviikkoja varten ja kirjoituksiin lukiessa mulla on lukusuunnitelma. Pakko olla, koska muuten mä en tajua sitä määrää, en aloita ajoissa, enkä muista mitä oon jo lukenu ja mitä en. Ja mulle itelle on hirmu palkitsevaa tollanen raksi ruutuun, kun oot valmis -systeemi. Samalla pysyn kärryillä siitä, mitä oon tehnyt ja miten paljon on tekemättä. 

Joululomalla kun ei ollut mitään kurssia kesken ei tarvinnut sillä tavalla mihinkään kokeisiin lukea, niin tein vähän erilaisen lukusuunnitelman, kun mitä kuvassa on. Luin loman aikana 3 terveystiedon kirjaa, kaikki saksan kieliopit ja epäsäännölliset verbit. Jaottelin ne sopiviks pätkiks joka päivälle ja kirjotin kalenteriin ylös. Sieltä sitten ruksailin niitä aina sitä mukaa, kun sain tehtyä jonkun jutun valmiiksi. 

69

Kaikki opettajat ei oo vielä siirtyneet ainakaan täysin sähköseen opetukseen, joten niitä monisteita tulee ja niitä kertyy väkisinkin. Yleensä opettajat myös vinkkaa, että tästä vois olla hyötyä ylioppilaskokeisiin lukiessa, joten ne monisteet (tai siis niistä se osa, jonka koet olennaiseksi) kannattaa säilyttää. Mä oon säilyttänyt suurimman osan niiden aineiden monisteista, jotka aion kirjottaa ja oon säilönyt ne tollaseen kansioon, missä on muutama eri lokero ja sitten siihen saa tollasen lapun, mistä näkee minkä aineen monisteita siellä on.

Off topic noi on muuten käteviä kansioita, mulla on toinen kaiken maailman muille papereille, kuten lääkeresepteille, lääkärintodistuksille, takuukuiteille, koulun tärkeille papereille jne. asiakirjoille.

Olis tosi mielenkiintosta kuulla teidän parhaita vinkkejä opiskeluun ja järjestyksen säilyttämiseen näin uuden lukukauden alkaessa! Jos teette / ootte tehny postauksen omaan blogiinne, niin jättäkää ihmeessä linkkiä ja kommentoikaa muutenkin niitä teidän vinkkejä!

Joko teillä on koulu alkanut? Odotitteko koulun alkua vai harmittiko loman loppu?

18 kommenttia:

 1. Mä opin kuvamuistilla, että saatan muistaa tietyn pätkän, esim. kuvatekstistä! Mulla toimii kans ku luen niin luen hitaasti ja mietin tarkkaan ne sanat - siks mulla menee kauan kokeisiin lukiessa! :-D Kirjotan myös muistiinpanoja kpl:eista ja avainsanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla menee kans pitkään lukiessa, ku yritän ymmärtää :D

   Poista
 2. Kiva postaus! :)

  •http://lavitaee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Täytyy kokeilla tota sanakokeisiin luku juttua, mulla on ollut vähän hakusessa miten niihin lukea kun tänä vuonna tulin vasta lukioo ja opettajilla on niissäkin eri systeemejä..mitä numeroita sä oot saanut kielistä mitä opiskelet tai mikä sulla on ka niistä täällä hetkellä?:) mikä tuottaa sulle niistä eniten vaikeuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on loistava tekniikka! Oon saanut kielistä 8-10, ne on mun vahvoja aineita :D saksasta ka taitaa olla 8 tai 9 en muista, enkku ja ruotsi 10 :D Ruotsi on tällä hetkellä vaikein, kun tohon saksaan on panostanut ihan hirveesti, kun kirjotan sen ensin ja ne menee sekasin! Mut saksa on kohta kirjotettu ja sit rupeen keskittyy ruotsin kirjotuksiin :) !

   Poista
  2. Kiva kun vastaat näin nopeesti:) mutta ajattelin vielä kommentoida että vautsi miten hyvä oot kielisessä, tosi hyvä taito nimittäin! Ja ruotsi kymppi?! Voi että kun itse sais edes kasii..onks sulla joka kurssista kymppi siinä o: oot kyllä hyvä! Ja tsemppiä saksan kirjoituksiin, menee varmasti hyvin x)

   Poista
  3. Joo yritän yleensä vastailla heti! :) No en mää tiiä, en oikee ite osaa olla tyytyväinen. Tai aina olis parannettavaa :D Ja no se ruotsi nyt on sillä tavalla et osaan ulkoo ne kieliopit ja jonkun verran sanojakin, mut en ymmärrä niitä :D siihen ymmärtämiseen tarvii ens kesä käyttää, kun ruotsin kirjotukset syksyllä... Ja ei taida ihan joka kurssista olla, mut suurimmasta osasta :D kiitoskiitos, en ite oo ihan noin varma, mut toivotaan parasta ! :D

   Poista
 4. Olen lukion ekalla ja näistä vinkeistä oli kyllä hyötyä. Mäkään en pysty keskittyy jos en räplää jotain samalla kun lue ja koitan ainakin tuota lukusuunitelma systeemiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva! Kiva kuulla, että en oo ainut ton ongelman kanssa :D ja joo noi lukusuunnitelmat on oikeesti helpottaneet elämää paljon :)

   Poista
 5. Hei vitsit! Mua ärsyttää hullusti luennoilla,kun pitää niille pienille pöydille levittää kaikki kynät et löydät sen yhen lyikkärin tai sen yhen tussin minkä haluat. Olipa siis tosi hyvä vinkki toi kaks penaalia,helpottaa vähän tota operaatiota! :)

  VastaaPoista
 6. Itsekin pääsen taas koulujuttujen pariin, siitä itseasiassa mun uusin postaus :) mut joo ite opin just parhaiten niin, että teen tarkan listan mitä pitää tietää & "opetan" ne asiat jollekin. Toiminut ihan ala-asteelta tähän päivään asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, kiva! Joo oon kans kuullut tosta, että kun opettaa asiat muille niin ne osaa väkisin itsekin! On varmasti toimiva tekniikka! :)

   Poista
 7. Ei nyt ihan liity aiheeseen, mutta päätinpä silti kysyä, eli mistä/miten oot oikein tehnyt nuo kuvasi alla olevat "pallo-linkit"? Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Someikonit oon tehnyt tuosta linkistä löytyvällä ohjeella + vähän soveltamalla ;)

   http://blogikoodeja.blogspot.fi/2014/08/some-ikonit-blogin-sivupalkkiin.html

   Poista