lauantai 21. heinäkuuta 2018

AJATUKSIA ONNELLISUUTEEN

Stressaaja ilmoittautuu! Murehdin kaikkea mahdollista ja mahdotonta, joskus pienetkin asiat ahdistaa ja tuntuu vaikeilta. Vuosien saatossa oon kuullut monen monta "lohdutuslausetta", jotka siinä hetkessä ei kyllä juuri lohduta. Totuus kuitenkin on se, että vaikka ne stressin ja ahdistuksen keskellä ei lohdutakaan, ne on loppujen lopuksi oikeassa.

Oon myös huomannut, että mun stressiä ja ahdistusta helpottaa se, kun muistan, miten viimeksi stressatessani mulle sanottiin näin ja ne olivat oikeassa: stressasin ihan turhaan ja asioista selvittiin! Siksi jaankin tässä postauksessa listan "lohdutuslauseista", jotka on omalle kohdalle ainakin osuneet, josko näistä olisi jollekin muullekin apua!

onni

onnellinen

Muutama ajatus, jotka on hyvä muistaa, kun olo on onneton

Oot selvinnyt ennenkin. Tämä tuskin on ihan ensimmäinen vastoinkäyminen elämässäsi.

Elämä jatkuu. Multa kysyttiin, että eikö mua pelota, kun poikaystävä osti moottoripyörän ja alettiin ajella sillä yhdessä. Vastasin, että ei: jos jotain sattuu, niin sitten sattuu ja elämä menee eteenpäin tai jotain sattuu ja mun elämä ei mene eteenpäin. Ei siinä juuri muuta vaihtoehtoa ole.

Ilman huonoa ei voisi olla hyvää. Jos emme elämässämme käy läpi huonompia asioita ja inhottavia tilanteita, ne hyvät jutut ja ihanat hetket ei tuntuisi miltään.

Et ole yksin. Maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä, joten todennäköistä on, että jossain on joku toinenkin, joka kamppailee samojen asioiden kanssa.

Aamulla kaikki on paremmin. Mä usein stressaan ja mietin asioita iltaisin, mikä ei ole hyvä juttu. Iltaisin, väsyneenä, pimeässä ja usein yksin kaikki tuntuu paljon isommalta ja vaikeammalta, kuin mitä ne todellisuudessa on. Aamulla asioita voi tarkastella taas todellisessa perspektiivissä ja uudella energialla.

onnellisuus

Asiat kyllä järjestyy. Se voi ottaa aikaa, mutta kyllä ne järjestyy!

Luota elämän ajoitukseen. Hyviä juttuja on kyllä tulossa, kaikki ajallaan.

Kaikella on puolensa. Yritä löytää tästä tilanteesta ne hyvät puolet!

Asiat voisi aina olla huonomminkin. Jos oikein alat miettimään, mieleen tulee varmasti paljon inhottavampiakin tilanteita.

Muut tuskin edes huomaavat sua. Me ihmiset ollaan kaikki niin itsekeskeisiä, että emme yleensä edes huomaa, jos joku toinen ei osaa jotain tai näyttää hassulta. Jos siis stressaat, mitä muut ajattelevat susta, muista, että heillä ei ole kovasti aikaa ajatella sua, kun he ajattelevat niin paljon itseään!

Onks siellä muita samanlaisia stressaajia?

2 kommenttia:

  1. Tosi mahtavia ajatuksia! Voin samaistua tohon elämä jatkuu -kohtaan. Itelläki on tapana ajatella, että jos jotain sattuu niin sitten sattuu eikä sille enää voi mitään. Pienistä asioista stressaaminen on kyllä niin väsyttävää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on vaan vielä se hassu juttu, että ajattelen noin kyllä moottoripyöräillessä, mutta esimerkiksi autolla ajaminen ja alamäkeen pyöräily polkupyörällä ahdistaa ja pelottaa, enkä osaa soveltaa tota ajatusta niihin tilanteisiin :D Ehkä vielä joskus pääsen paremmin tähän. Kiva, että sä osaat ajatella noin useammin :)

      Poista