torstai 26. lokakuuta 2017

12X PARASTA UUDESSA KODISSA

Muutin lokakuun alussa uuteen kotiin Tampereen keskustasta Kalevaan ja tykkään täällä asumisesta ihan hirmuisesti! Tänään ajattelin listata tän uuden kodin parhaita puolia blogipostauksen muodossa ja jakaa ne teidänkin kanssa!

uusi koti

1 | Tummansininen, kuvissakin näkyvä iso seinä. Olohuoneen / ruokailuhuoneen pitkä seinä on ihanan tummansininen, tykkään tuosta väristä ihan hirmuisesti. Kodin muut seinät on valkoisia makuuhuoneen yhtä seinää lukuunottamatta, joka on ruskeanharmaa (en oikein tiedä kumpi se on). Tuo tummansininen on ihanaa vaihtelua valkoisen keskellä.

2 | Yöllä voin pitää ikkunaa auki ilman, että pitää kuunnella riitelyä kadulla aamu neljältä. Tampereen keskustassa asumisen huonoja puolia oli ehdottomasti äänekäs yöelämä ja festarit kesällä, mutta nyt oon päässyt paljon rauhallisempaan paikkaan. Täällä ei myöskään moottoripyöräjengit päristele yöllä ohitse aiheuttaen mulle sydänkohtausta!

3 | Humaltuneen kansan sijaan täällä kuunnellaan lasten ääniä. Tässä ihan lähellä on päiväkoti ja talossa tuntuukin asuvan useampikin lapsiperhe. Lasten äänet, itkut tai naurut, ei mua häiritse, varsinkin näitä iloisempia ääniä on vain kiva kuunnella! Lisäksi näitä ääniä yleensä kuuluu enemmän päiväsaikaan kuin kello neljä aamuyöstä, joten ehkä siksi nämä häiritsevät huomattavasti vähemmän.

4 | Mulla on tästä ihan superlyhyt koulumatka! Ei se aiemminkaan bussilla pitkä matka ollut, mutta nyt pääsen koululle ja koulun salille viidessä minuutissa pyörällä. Säästää hirmuisesti aikaa aamulla ja kynnys lähteä salille on huomattavasti pienempi!

muutto

5 | Vaaleansävyinen lattia. Täällä on ihana vaaleanharmaa lattia, josta tykkään ihan hirmuisesti!

6 | Mun ostamat ruokapöydän tuolit. Löysin nämä tuolit Jyskistä ja ostin ne jo syyskuussa, koska ne olivat tarjouksessa silloin ja oon edelleen vaan niin innoissani niistä - jotenkin ne on musta hirmu kivannäköiset!

7 | Isot ikkunat. Sekä makuuhuoneessa että olohuoneessa on isot ikkunat, joista tulee paljon luonnonvaloa sisään. Niinä muutamina päivinä, kun aurinko on kurkistanut pilvien välistä, se paistaa juuri kivasti aamuisin näihin ikkunoihin!

8 | Prisma on tässä ihan lähellä. Tampereen keskustassakin oli toki ruokakauppoja lähellä (siellä itseasiassa oli Lild paljon lähempänä, kuin se nyt on), mutta tykkään tehdä ruokaostoksia Prismassa. Lisäksi siellä on toki kaikkea muutakin, jota aina välillä tarvitsee, joten nyt on helppo käydä hakemassa sieltä!

kotoilu

9 | Säästän laskuissa täällä. Vuokra on halvempi, tein halvemman sähkösopimuksen ja vaihdoin viime viikolla kotivakuutuksenkin edullisempaan. Lisäksi täällä mulla kuuluu netti vuokraan. Opiskelijan budjetti tykkää!

10 | Mulla on nykyään makuuhuone ja olohuone erikseen. Aiemmin asuin kämppiksen kanssa ja mulla oli oma huone ja sitten oli yhteinen keittiö ja vessa. Nyt mulla on oma huone, olohuone ja oma keittiö ja oma vessa. Niitä ei sotke kukaan muu kuin minä (eikä toisaalta siivoakaan) ja säilytystilaa on huomattavasti enemmän.

11 | Ensimmäistä kertaa ikinä mulla on vaatehuone! Oon hirmu iloinen tästä! Oon aina haaveillut vaatehuoneesta ja nyt mulla onkin sellainen. Se on myös jopa niin tilava, että vaatteiden lisäksi säilytän siellä mun kameraa ja siihen liittyviä juttuja sekä lakanat ja pyyhkeet!

12 | Mulla toimii täällä telkkari. Edellisessä kodissa oli vain yksi paikka tv-piuhalle seinässä ja se oli mun kämppiksen huoneessa. Katsoin telkkaristani siis vain Netflixiä. Nyt mulla on tässä kodissa vain yksi tv, mutta kaksi paikkaa noille piuhoille, joten saan kaikessa rauhassa katsoa mitä vain telkkarista!

Mikä on sulle tärkeä tai se paras juttu sun kodissa?

14 kommenttia:

  1. Voi ihana tuo tumma seinä 😍 Haluaisin itsekin nuo Jyskin ruokatuolit mutta kissa varmaan tuhoaisi ne 😂 Meillä paras juttu taitaa olla meidän olohuoneen iso kulmasohva, mihin kelpaa käpertyä leffoja katsomaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on!! Voi ei, siinä saataisi kyllä käydä niin! Kuulostaa ihanalta ♥ Itseltä sohva vielä puuttuu :D

      Poista
  2. Kiva postaus ja onneksi uudessa asumisessa on sinulle hyötyjä! :) Mielestäni on myös kiva käydä Prismassa ostoksilla kun voi ostaa sormikkaat tai jotain muuta pikkujuttua, esim kausituotteet mukaan :)

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä, eihän sitä muuten olisi tuonne muuttanut :p Niimpä! Ja varsinkin nyt muuttoa tehdessä on välillä tarvittu työkaluja tai muuta pientä sellaista, mitä ei perusruokakaupoista välttämättä saa :P

      Poista
  3. Sun koti näyttää tosi kivalta! Mulle tärkein paikka meidän kodissa on ehdottomasti mun työhuone jossa saan bloggailla rauhassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustakin, kiitos! :) Oma työhuone olis kyllä unelma ♥

      Poista
  4. Noi keittiöntuolit on kyllä aivan ihanat!♥ Saanko varastaa tän postausidean? :D Tää oli hauska ja löytäisin kans monta plussaa tästä uudesta kodista verrattuna vanhaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! Saat varastaa :p Olis kiva lukee sunkin postaus!!

      Poista
  5. Toi asuinalueen rauhallisuus vaikuttaa kyllä hulluna viihtyvyyteen! Ite just muutin ihanan rauhalliselta alueelta kunnon bilemestaan :D Yöllä kuuluu ties mitä kummaa karjuntaa ulkoa. Osaan siis kuvitella sun helpotuksen ku saat kuunnella humalaisten sijaan pikkulasten ääniä :D

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vaikuttaa!! Voi ei, tsemppiä sulle karjunnan kuunteluun :D

      Poista
  6. Onpas tosi kivan näköistä! :) Tumma seinä ja vaaleat lattiat on ihana yhdistelmä.

    VastaaPoista
  7. Noi tuolit on kyllä tosi kivannäköiset, en yhtään ihmettele, että oot innoissasi! Aiotko tehdä jotain esittelypostausta tästä uudesta kodista jossain vaiheessa? Sellainen olis kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aion kyllä tehdä!! Tosin ensin hankin puuttuvat huonekalut ja kattolamput :D

      Poista