maanantai 11. syyskuuta 2017

TO DO LISTA - MUUTTO

Löysin elokuun viimeisenä päivänä itselleni uuden kodin ja muutto onkin edessä ihan pian! Olen jo tehnyt paljon muuttoa valmistellessani, kuten irtisanonut nykyisen vuokrasopimuksen ja kirjottanut uuden, vaihtanut kotivakuutuksen kohdetta ja toimittanut tarvittavia dokumentteja uudelle vuokranantajalle. Paljon on kuitenkin vielä tekemättä ja ajattelinkin kasata tästä to do listaa!

muutto to do lista

muuttaminen

1 | Tee sähkösopimus. Nykyinen pitäisi lopettaa ja uusi sähkösopimus tehdä. Tämä on onneksi helppo ja nopea tehdä ja kämppis lupasi hoitaa tuon lopettamispuolen, niin mun ei tarvitse sitä murehtia.

2 | Loppusiivous vanhassa kodissa. Ennen avainten luovutusta on tietysti siivottava vanha koti perusteellisesti.

3 | Uuden kodin siivous. Heti kun saan avaimet, haluan käydä siivoamassa uudessa kodissa ainakin keittiön ja kylppärin perusteellisesti, sekä tietysti imuroimassa ja mahdollisesti myös pesemässä ikkunat. Tämä kaikki on helpompaa, ennen kuin tavarat on roudattu sisään!

4 | Osoitteen muutos. Osoitteen muutoksesta pitäisi ilmoittaa postiin ja maistraattiin sekä tietysti antaa uusi osoite esimerkiksi koululle.

5 | Hae asumistukea. Asun nyt yhdessä mun serkun kanssa enkä saa asumistukea enää, kun opiskelijoiden asumistuki siirtyi yleisen asumistuen piiriin. Muutan kuitenkin nyt yksin, joten mun pitäisi saada asumistukea jatkossa.

6 | Maksa takuuvuokra ja ensimmäisen kuun vuokra. Nämä pitää hoitaa ennen avainten hakemista!

to do lista

muutto

7 | Osta pesukone. Nykyisessä kodissa oon saanut käyttää mun serkun pesukonetta, mutta nyt pitäisikin sitten ostaa oma!

8 | Tavaroiden jakaminen. Meillä on muutamia yhteisiksi ostettuja juttuja kämppiksen kanssa, esimerkiksi ruokapöytä ja sen tuolit sekä eteisen lamppu. Nyt pitäisi sitten päättää että kuka vie mukanaan ja mitä, vai myydäänkö niitä pois vai kuinka.

9 | Tavaroiden pakkaaminen. Tämä on tietysti ihan ilmiselvää! Oon koko alkukuun odottanut malttamattomana, koska pääsee pakkaamaan...

10 | Reissu Ikeaan. Multa puuttuu paljon sellaisia pikkujuttuja, kuten vessanroskis, kenkälusikka ja vessaharja. Ne, mitä nykyisessä kodissa käytetään, on mun kämppiksen, joten nyt pitäisi käydä hankkimassa omat!

11 | Huonekalujen hankinta. Kaikenlaisten pikkujuttujen lisäksi pitää hankkia ainakin sohva ja tv-taso sekä mitä todennäköisimmin ruokapöytä ja tuolit siihen.

12 | Tavaroiden purkaminen. Tavaroiden paikalleen laittaminen ja järjestely on sitten edessä uudessa kodissa. Tätä odotan kyllä innolla!

Varmasti on vielä paljon muutakin tekemättä, minkä unohdin listalta, mutta tässä ehkä ne tärkeimmät! Onko siellä muita, joilla on muutto tänä syksynä edessä tai juuri hoidettuna?

4 kommenttia:

 1. Kiva to do lista, ei kyllä ollut varmaan ihan siinä järjestyksessä kun ne toteutetaan. Onneksi on itse jo niinku varmaan 8 muuttoa takana vuoden 2014 jälkeen niin ei enää tämmösiä listoja niin tarvitse ajatella kun kaikki tulee ennestään. Eikä onneksi itse tarvitse hakea noita tukia kun ei opiskele enään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, järjestys ei ollut tässä niin olennainen! Itsellä on tähän mennessä vasta 1 muutto takana 20 vuoden aikana, joten hommat ei tuu ihan niin luonnostaan :D

   Poista
 2. Siis tais olla noi kaikki kohdat meilläkin kun muutettiin pari kuukautta sitten! Onneksi se on ohi taas hetkeksi. 😂💪🏻

  www.nooraemilia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha noniin :D Joo, ei tätä rumbaa kyllä turhan usein jaksa!

   Poista