lauantai 9. syyskuuta 2017

MITEN SAADA ENEMMÄN AIKAISEKSI

Ei huvita tehdä mitään, mutta to do lista on pitkä. Usein on helpompi jatkaa hommia, kunhan pääsee niissä alkuun. Mutta miten ihmeessä sitä saisi energian ja motivaation edes siihen aloittamiseen?

back to school

to do lista

Alkuun pääseminen on siis vaikeinta! Oon kuitenkin keksinyt muutamia keinoja, joiden avulla on helpompi päästä alkuun ja sen jälkeen sitten jatkaa hommia koko to do listan läpi!

1 | Petaa peti. Maailman helpoin homma, mutta juuri siksi siitä onkin hyvä lähteä liikkeelle. Tuntuu heti siltä, että on saanut jotain aikaiseksi! Lisäksi, jos teet hommia sun makuuhuoneessa, se saa huoneen heti tuntumaan siistimmältä ja siten mukavemmalta työskennellä!

2 | Siivoa työpöytä. Mä en ainakaan saa mitään aikaiseksi, jos mun työpöytä on liian sotkuinen. Kannattaa siis siivota työpiste ja aloittaa hommat kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä!

3 | Lupaa itsellesi palkinto. Jos tarvitset motivaatiota aloittamiseen, lupaa itsellesi palkinto sen jälkeen, kun olet saanut pakolliset hommat hoidettua. Palkinto voi olla vaikka se, että voit sitten syödä jäätelön tai katsoa jakson lempparisarjaasi, mikä vain sua motivoi parhaiten juuri silloin!

miten saada enemmän aikaiseksi

gold stationery

Kun on päässyt hommissaan alkuun, voi myös päästä niin sanottuun flow-tilaan. Tällaisessa mielentilassa sitä vaan tykittää menemään ja saa huomaamattaan paljon asioita aikaiseksi! Tässä vielä mun vinkit siihen, miten tohon flow-tilaan on mahdollista päästä.

1 | Puhelin äänettömälle ja pois. Puhelimeen tulevat ilmoitukset ovat häiriötekijä, joka vetää sut pois siitä flow-tilasta. Ja mun puhelimeen ainakin ja varmasti myös monen teistä, tulee niin usein erilaisia viestejä ja ilmoituksia sovelluksilta, etten edes pääse kunnolla tekemisen makuun, kun jatkuvasti tsekkailen puhelintani.

2 | To do lista. Kirjoita ihan ensimmäiseksi lista asioista, jotka sun pitää tai jotka haluat saada aikaiseksi. Siten sun ei tarvitse pysähtyä miettimään, että mitähän sitä seuraavaksi tekisi, vaan nappaat vain seuraavan tehtävän listalta ja jatkat hommia!

3 | Taustaäänet. Toiset meistä työskentelevät parhaiten täydessä hiljaisuudessa, toiset kuunnellen klassista musiikkia ja toiset taas kuunnellen vaikkapa menevää poppia. Laita soimaan sulle sopiva taustaääni tai varmista että saat tehdä hommia hiljaisuudessa - mikä nyt sulle sitten parhaiten sopii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti