tiistai 12. heinäkuuta 2016

DIY PLANNER

planner

Mä oon katsellut kalliita plannereita netistä, lukenut mielettömästi postauksia diy plannereista ja ladattavista ja tulostettavista plannerin tai kalenterin sivuista sekä katsellut lukemattomia videoita aiheeseen liittyen Youtubesta. Mulla on ollut käytössä monimutkainen systeemi, johon kuuluu tavallinen markettikalenteri, vihko täynnä to do -listoja jokaiselle päivälle sekä A4-kokoinen kansio blogikalenterille. Oon halunnut yksinkertaistaa tota systeemiä ja aikani muiden systeemejä tutkiskeltuani totesin, että se, mitä mä haluan, ei oo valmiina olemassa vaan mun pitää tehdä se itse.

Pohjustuksena vielä niille, jotka ei oo mun blogia pidempään seuranneet, mä rakastan järjestelmällisyyttä, järjestystä, suunnittelua, listoja, organisointia ja niin edelleen. Josta kusta tämä kaikki voi tuntua paljolta, mutta mulle tää toimii!

kalenteri

diy planner

Kalenterina/plannerina mulla on nyt A5-kokoinen kansio, joka on päällystetty dc-fixillä. Sisältö on kokonaan mun käsialaa. Pitsinen nauha on kuminauha, jonka leikkasin silmämääräisesti sopivan mittaiseksi ja solmin kiinni, jotta se pitäisi kansion kiinni silloin kun sen pitää olla kiinni.

blog planner

Kalenterissa on ensimmäisenä kuukausinäkymä 12 seuraavaan kuukauteen. Suunnittelin kaikki kalenterin sivut niin, että kuukaudet, vuosiluvut ja päivämäärät on helppo lisätä käsin, joten voin milloin vaan tulostaa lisää, kun kuukaudet, viikot ja päivät kuluu. Sitä paitsi, kun teen suurimman osan noihin käsin, voin lisätä värejä fiiliksen mukaan, eikä tarvitse kyllästyä väreihin, jotka oon tulostanut joskus aiemmin.

washiteippi

diy

Seuraavana löytyy pieni lappu muistiinpanoille, jotka ei välttämättä liity mihinkään tiettyyn päivään, sekä jokaiselle päivälle oma sivu. Sivulla on tilaa sekä aikataululle tunti tunnilta että pitkälle to do -listalle. Siinä yhdistyy siis se, mikä mulla aiemmin oli erikseen kalenterissa ja erillisessä vihkossa.

blogi kalenteri

Yhdistin tähän kalenteriin myös blogikalenterin, jottei tarvitsisi enää kanniskella montaa kansiota/kalenteria/vihkoa matkassa. Tulostin mun aiemmat blogikalenteri -sivut vain pienempänä, jotta ne mahtuisivat tähän. Tarkemmin blogikalenterista täällä!

Aloitin kalenterin käytön eilisestä, kun edellinen kalenterini loppui ja oon ollut kyllä todella innoissani! Uskon, että tää on paljon fiksumpi järjestelmä kuin kolme erillistä.

Miten sä pidät elämäsi järjestyksessä? Millainen kalenteri / planneri sulla on? Onko kukaan teistä tehnyt kalenteria itse?

4 kommenttia:

 1. Oi, mahtavaa! Jotain tällästä mä oon yrittäny löytää! Pitää kattoo, yrittäiskö kyhätä tollasen. Meillä vaan ei oo ollu tulostinta puoleentoista vuoteen... Katotaan... Asiasta kukkaruukkuun, kun sä suosittelet joskus Rexonan tropical-dödöä, mä oon käyttäny sitä nyt jonkun aikaa ja rakastan sitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tulostimia sit on esimerkiks kirjastoilla ja kouluilla, jos niitä pystyy hyödyntämään. Me saatiin ainakin lukiossa ja yläkoulussa käyttää koulun tulostimia ilmaiseksi, mutta kirjastoissa se usein maksaa jonkun verran. Ja onpa hauska kuulla :D Se on kyllä hyvä deodorantti! :)

   Poista
 2. Hei tää kuulostaa tosi hyvält idealta! Oonkin yrittänyt keksiä miten saisin järjestettyä blogijutskat, to do -jutut sun muut kalenterijutut yhteen... Voisin kyl hyvinkin väsätä itelleni tällasen :-D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! Itelleen sopivan ratkaisun saa parhaiten rakentamalla sen itse ;)

   Poista