keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

7X PARASTA KESÄSSÄ

kesäjuhlat

Kesä, ihana, kamala Suomen kesä. Sateisen viikon keskellä voisi olla paikallaan muistella niitä kesän hyviä puolia (tosin mä myös pidän sateesta, kunhan se ei oo aina vaan sitä sadetta...)! Ihan riittävästi jaksetaan valittaa sateesta, kylmyydestä, ötököistä, auringon aiheuttamista palovammoista ja muusta kesän ei niin kivasta, joten tänään keskitytään taas positiiviseen!

mökki

Mökkeily. Juhannus mökillä on yksi mun kesän kohokohtia ja on ollut sitä jo monena kesänä. Viihdyn paljon paremmin mökillä landella kuin esimerkiksi festareilla (joilla en oo muuten yhtenäkään kesänä ollut, yksillä ainoilla sisäfestareilla muutama vuosi sitten syksyllä olin ja ei oo toiste tarvinnut lähteä...).

Kesävaatteet. Meillä kaikilla on varmasti ainakin yksi tai useampi vaate, jota käytetään vain kesäisin. Mulla on montakin, esimerkiksi jotkin haalarit ja mekot jää talveksi aina ihan unholaan. Kesän alussa ne on ihana kaivaa taas esille! On ihanaa myös kun ei tarvii pukea montaa kerrosta vaatetta päälleen, vaan yksi hellemekko niskaan ja oot valmis!

Lisääntynyt valoisuus! Pitkät päivät, kauniit auringonlaskut ja -nousut, aurinkoiset hellepäivät, valo! Onko mitään parempaa? Ainakin noin niinkuin valokuvausintoilijan ja bloggaajan näkökulmasta

Enemmän energiaa! En kyllä myöntäisi mitään kaamosmasennusta, mutta kyllä se vaan niin on, että juurikin lisääntyneen valoisuuden takia sitä kesällä tuntuu jaksavan paljon enemmän kuin talvisin. Talven pimeässä ei jaksa mitään!

kesä

Mustikat ja erityisesti mustikat ja vaniljajäätelö! Paras yhdistelmä ikinä! Toistaiseksi oon syönyt jäätelön kanssa vain viime kesänä poimittuja mustikoita pakkasesta (ja käynyt molempien mummujen pakkasilla mustikkavarkaissa, kun omat loppuivat), mutta nythän jo varmaan löytäisi tuoreitakin mustikoita, jos lähtisi hakemaan.

Kesäjuhlat. Valmistujaiset, rippijuhlat, ristiäiset, synttärit, häät, mitä näitä nyt on..? Kesä on aina jotenkin yhtä juhlaa ja vaikkei olisi mitään varsinaista syytä juhlia, niin aina jotkut viikonloppupidot on!

Autoilu. Rakastan autolla ajamista ja se toki onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta kesäisin, auringon paistaessa ja teiden ollessa kuivat, se on toki paljon mukavempaa!

Mikä on sun mielestä parasta kesässä?

6 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen postaus, näissä asioissa ollaan myös aika samoilla linjoilla :)
  jasmintuomi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Itse oon käynyt joskus autopuolen koulua ja suorittanut autokoulun talvella ja muutenkin ajanut sitä sun tätä, pakua, tila-autoa, kilpuria ja normiautoa niin tuntu jotenkin toodella hassulta kun listasit että autolla on mukava ajaa kesällä :D Jotenkin kesällä se just on niin ärsyttävä ajopeli kun se jää aurinkoon -on aina hiki kun menee hetki että tuulettuu ja viilenee sekä niin edelleen. En pystynyt samaistumaan. Muut asiat kuulosti myös multa :)


  <a href="http://finnlandsnorsk.blogspot.fi/>http://finnlandsnorsk.blogspot.fi/</a>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä itsekin on tullut ajettua ties minkälaista autoa ja ties millä keleillä (varsinkin noissa vpk -hommissa) mutta musta se on mukavempaa kruisailla kesällä :D Tykkään kyllä ajaa vuodenajasta riippumatta, mutta kesäisin se on kaikkein mukavinta :)

   Poista
 3. Allekirjoitan nuo kaikki kohdat ja voi jumpe, mikä ikävä suomalaisia marjoja tulikaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D ei oo kyllä suomalaisen mustikan voittanutta!

   Poista