maanantai 25. syyskuuta 2017

INSPIRAATIO HUKASSA?

Tuntuuko joskus, että inspiraatio on vähän hukassa? Tuleeko sellainen olo, että olet jumissa, eikä mikään edisty, etkä keksi mitään uutta? Olipa kyse sitten bloggaamisesta, valokuvaamisesta, kirjoittamisesta, maalaamisesta, bujoilusta tai mistä tahansa uuden luomisesta, inspiraatio tekemiseen voi hetkellisesti hukkua. Kasasinkin tähän postaukseen mun vinkit siihen, miten tän inspiraation voisi löytää uudelleen!

syksy

arki

1 | Poista itsesi kaikilta turhilta, ärsyttäviltä ja epäinspiroivilta sähköpostilistoilta. Mä ainakin huomaan aina välillä ajattelevani, että ei vitsi taas tuli sähköposti tuolta ärsyttävältä firmalta. Ja kun en tee asialle mitään, ensi viikolla tulee taas samanlainen fiilis, kun he lähettävät seuraavan sähköpostinsa. Sähköpostilistalta eroaminen on niin helppoa ja nopeaa, että se kyllä kannattaa tehdä, jos postia lukiessa tulee vain ärsyyntynyt olo!

2 | Siivoa sähköpostisi inbox. Muutenkin kannattaa siivota vähän sähköpostia, kuin vain poistua turhilta listoilta. Poista kaikki turhat postit ja järjestä tärkeät kansioihin, jotta niihin palaaminen myöhemmin on helpompaa!

3 | Siivoa eli järjestä ja poista turhat tiedostot puhelimesta ja tietokoneelta. Järjestä erilaiset tiedostot ja kuvat omiin kansioihinsa ja nimeä kansiot selkeästi, että tärkeät tiedostot on helppo löytää.

4 | Siivoa myös fyysinen ympäristösi. Mä en ainakaan pysty keskittymään mihinkään, jos työpöytä on liian sotkuinen. Digitaalisen siivouksen lisäksi myös fyysisen ympäristön siivoaminen voi siis olla paikallaan aina välillä. Sitten voi kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä alkaa luoda uutta!

inspiraatiota

inspiraatio

5 | Palaa vanhoihin töihisi. Selaa aiemmin tekemiäsi töitä ja mieti, mistä silloin sait idean tai inspiraation niiden toteuttamiseen. Huomaa myös samalla, miten paljon olet kehittynyt niiden tekemisen jälkeen. Mieti, olisiko jokin niistä töistä uusimisen arvoinen. Mä ainakin löydän usein inspiraatiota vanhoista blogiteksteistä tai muista töistä!

6 | Tee mitä tahansa luovaa. Tee ihan mitä tahansa, millä pääset alkuun. Doodlaile, kirjoita ajatuksiasi mitään sensuroimatta, valokuvaa ympäristöäsi uudesta näkökulmasta, maalaa tai tee ihan mitä tahansa luovaa.

7 | Kokeile uutta. Luitko jostain blogista uudesta tekniikasta? Tai näitkö jossain erilaisen tyylin, jota haluaisit kokeilla? Nyt on se hetki, kun kannattaa kokeilla uutta ja opetella uutta. Mikäs sen inspiroivampaa!

8 | Keskity johonkin ihan muuhun. Aina ei kannata väkisin hakea inspistä, vaan voi olla ihan hyvä antaa luomisen hetken olla ja keskittyä johonkin ihan muuhun. Katso telkkaria, lähde luontoon, soita ystävälle tai tee jotain, mikä vie ajatuksesi muualle. Inspiraatio saattaakin sitten iskeä ihan yllättäen!

Mitä sä teet, kun inspiraatio on hukassa?

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ehkä toi s-postin järjestely alkais täälä myös ihan vaan sen kaaoksen osalta olemaan paikallansa.

  - Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, se vois olla monille meistä paikallaan :D

   Poista
 2. Tää oli hei tosi hyvä postaus! Inspiraation puute iskee aina välillä nii pitää muistaa palailla näihin vinkkeihin sit seuraavalla kerralla (:

  https://thatsentirelyoriginal.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Nämä kaikki toimii itsellä niin hyvin! Ja yksi juttu joka auttaa itsellä näiden lisäksi, on Pinterestin selaaminen. Ei mitään niin inspiroivaa kuin katsella kuvia sieltä, olipa sitten asianyhteys mikä vain!
  Hyvä postaus, tykkäsin.

  www.tiiajuutinen.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterest on kyllä yksi munkin suosikkeja!! Samaa mieltä! Kiitos paljon! :)

   Poista