sunnuntai 13. syyskuuta 2015

BT: WHEN DOES PHOTO EDITING TURN INTO LYING

477

Joka toinen sunnuntai ja blogitiimin yhteinen postaus. Tällä kertaa tämä jää mulla kuitenkin viimeiseksi tälläiseksi, sillä mä en enää ole mukana siinä porukassa, jolla yhteistyöt aloitimme. Porukan toiminta ei vain vastannut odotuksia ja päätin, etten jaksa roikkua enää mukana siinä vaan teen töitä sen eteen, että mukavempia, inspiroivampia ja aktiivisempia yhteistyökuvioita saataisiin käyntiin! Niistä kuitenkin lisää sitten myöhemmin...

Tämän postauksen aiheena on kuvien muokkaus ja se, että miten paljon niitä kuvia voi muokata, ennenkö se alkaa olla jo valehtelua. Oon miettinyt tätä aihetta jo pitkään, sillä kuvia tulee blogia, Instagramia ja omia projekteja varten muokattua päivittäin, tai ainakin lähes päivittäin.

479

Näissä kuvissa oon muokannut oikeanpuoleiset kuvat ihan ylitse. En ikinä muokkaisi kuviani noin paljon! Halusin vain luoda ison kontrastin näille ennen ja jälkeen kuvanmuokkauksen -kuville. En esimerkiksi muokkaisi kroppaani erikokoiseksi; en suurentaisi sitä tai kaventaisi sitä mistään kohtaa. Se on minusta jo aika paljon kuvanmuokkausta ja kääntymässä sinne valehtelun puolelle... Jos jossain kuvassa jokin asento saa mielestäni esimerkiksi reiteni näyttämään liian suurilta, en julkaise kuvaa.

En myöskään lisäisi tuollaista rusketusta, koska ihan avoimesti voin sen myöntää, että en ota aurinkoa, enkä rusketu vaikka ottaisinkin. Mun iho palaisi heti, joten oon ympäri vuoden tosi vaalea. Oikeanpuolimmaisiin kuviin oon myös lisännyt itselleni "huulipunaa", minkä teen kyllä ennen kuvan ottoa, jos sen teen. En värjää huuliani enää kuvanmuokkausvaiheessa. Yhtä asiaa kuitenkin silloin tällöin värjään, nimittäin hampaita. Jokin valotus saa hampaat näyttämään paljon keltaisemmilta kuin ne oikeasti ovat ja varsinkin jos kuvan yleistä sävyä muuttaa vähän lämpimämmäksi, kellastuvat hampaat heti. Ei mulla mitään hohtavan valkoisia hampaita ole muutenkaan, mutta joissakin kuvissa ne vain näyttävät entistä keltaisemmilta.

478

Mun mielestä on huomattavasti hyväksyttävämpää muuttaa kuvan värejä ja valotusta jne. yleisellä tasolla, kuin että muuttaisi omaa ulkonäköään. Monesti muutan värisävyjä hieman lämpimämmiksi ja voimakkaammiksi, sillä omasta mielestäni voimakasvärisemmät kuvat vain ovat vaikuttavampia, kuin liian haaleat kuvat. Tietynlaiset kuvat toki toimivat haaleampinakin, eikä tämä asia ole yksiselitteinen, mutta pääsääntöisesti tykkään muokata värejä voimakkaammiksi.

Miten paljon te muokkaatte kuvianne? Onko jo värisävyjen muuttaminen juksaamista vai onko vaikkapa vatsansa kaventaminenkin täysin sallittua ja normaalia? 

10 kommenttia:

 1. Mun mielestä muokkaaminen on sillon hyväksyttävää jos ei muokkaa liikaa - tai ainakaan niin näkyvästi kuin esim. ekassa kuvassa olit. Toisessa ja kolmannessa kuvasssa meni hetken aikaa ennenko tajusin mitä oli muokattu :D

  Yleisesti ite ainakin koen kuvan muokkaamisen hyväksyttävänä siihen asti kuhan ei kokonaan muokkaa kohdetta/tee kuvasta niin vääristyneenä näköstä ettei sitä enää tunnista. Ite en esimerkiks tykkää kuvista, joissa on kaameesti laihennetty itteään/muokattu itteään melkein tunnistamattomaksi.

  Ite muokkaan kuviani lähinnä vaan kontrastia ja valotusta, aina en sitäkään :D Asukuvia kun en oikee ota..

  VastaaPoista
 2. Joo, toi eka kuva on tosi paljon muokattu, itseäkin naurattaa kun sitä katsoo! :D Ja samoilla linjoilla oon sun kanssa tosta muokkaamisesta, ei itseään "saisi" kaunistaa laihentamalla tms. jollain kuvanmuokkausohjelmalla...

  Kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista
 3. mulle itelleni kuvien ja kuvien kohteiden kauneus on jotenkin tärkeetä, nii mielelläni muokkailen vähän enemmänkin kun vaan valotusta ja kontrasteja. voin täysin rehellisesti myöntää, että esim. omista blogi kuvista muokkaan useinkin finnejä ja harottavia hiuksia pois, enkä koe et siinä ois mitään väärää - mielummin katon lähikuvia tasasesta ihosta kuin kymmenistä finneistä :-D se ei taas kuitenkaa tarkota sitä, että ne finnit haittais mua in real life, blogissa kuvat vaan on nätimpii ilman niitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muokkaan kanssa finnejä välillä pois tai jos atopia päättää olla oikeen agressiivinen, niin koitan usein peitellä sitäkin. Ymmärrän kyllä täysin, mitä tarkoitat! :)

   Poista
 4. Mun mielestä kuvan muokkaaminen on hyväksyttävää sillon, kun muokkailee just näitä valotusta ja kontrastia ja muuta tommosta - ja näitäkin hyvän maun rajoissa! Jos loistavan väriset kukat muuttuu kamerassa haaleiksi, on musta ihan jees että tätä väriä sitten jälkikäteen muokkaa lähemmäs oikeeta tai että parantaa vähän maiseman värien näyttävyyttä. Sit taas jos näitä säätöjä on liikaa/muokkaa jo itteä tms/alkuperäistä kuvaa ei suunnilleen edes tunnista, ni ollaan jo valehtelun puolella. Toki on eri asia jos tarkoitus on luoda taiteellinen kuva. Silloinhan kuvankäsittelyllä saa leikkiä niin paljon kuin haluaa. Mutta jos tarkoitus on esitellä uutta asua tai jakaa kuva aamupalasta, niin liika muokkaaminen on käytännössä yhtä kuin valehtelu. En tykkää, jos bloggaajan tai muun tyypin kuvat huutaa kilometrin päähän että ne on käytetty suuren muokkausmankelin läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä pointti muuten tuosta taidekuvien tekemisestä, silloin toki muokkaamiselle ei voi oikein rajoja asettaa (tai ei kai nyt muutenkaan...). Sitä teen kyllä paljon, että jos näen mielessäni kuvan kirkkaampana, värit voimakkaampana tai tunnelman jonkinlaisena, niin korostan niitä.

   Poista
 5. Tää on hyvä ja paljon mielipiteitä herättävä aihe. Mun mielipide on se ettei "aitoja valokuvia" ole olemassakaan. Ei voida sanoa, että vain käsittelemättömät kuvat ovat aitoja, sillä jo filmiaikoina kuviin tuotiin haluttuja elementtejä kehitysvaiheessa. Nykyaikaisena valokuvaajana käsittely luo kuvaan pisteen ii:n päälle ja on se tekijä joka kuvasta tekee sellaisen, kun sen on ehkä päässään miettinyt olevan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä oikeessa - tietyillä kuvakulmilla, asennoilla/asetelmilla ja kameran asetuksilla saa tehtyä paljon jo ennen kuvan ottamista.

   Ja sun upeista kuvista sekä muutaman muun innokkaan valokuvaajan blogeista oon myös oppinut sen, että välillä se kuvan muokkaaminen on tietyllä tavalla tärkeämpää kuin sen ottaminen. Tai siis että sitä voi joutuakin muokkaamaan enemmänkin, ennenkö se vastaa haluttua lopputulosta!

   Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 6. Millä muokkaat kuvasi?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa käytän ipiccyä, välillä canvaa ja picmonkeytä. Jotkut jutut onnistuu kätevimmiten ihan paintilla ja sit joihinkin kuviin käytän gimpiä :)

   Poista