maanantai 27. marraskuuta 2017

HYVINVOINTIVINKIT -HAASTE

Jonkun aikaa sitten törmäsin ihanan Katjan blogissa tällaiseen hyvinvointivinkit -haasteeseen ja päätin toteuttaa siitä omankin versioni! Haasteen ajatuksena on siis jatkaa 14 erilaista verbiä lauseeksi ja tehdä niistä erilaisia vinkkejä hyvinvointiin!

hyvinvointi

Kirjoita kaikki ylös. Kirjoita listoja, kirjoita huolesi, kirjoita asiat, joista oot iloinen. Kun tyhjentää päänsä paperille, mua ainakin stressaa paljon vähemmän!

Mene ulos, edes hetkeksi. Pienikin happihyppely tekee ihmeitä mielelle ja piristää! Varsinkin aurinkoisina, kirpsakkoina talvi- tai syysaamuina se herättää kehon ja mielen mukavasti.

Nauti ihanista ihmisistä ympärilläsi! Ole kiitollinen perheestä ja läheisistä, avusta jota saat, ventovieraan ystävällisestä eleestä, ystävän halauksesta tai vaikka toisen hymystä.

Hymyile muille ja itseksesi! Kun tietoisesti hetken hymyilee, tulee heti parempi fiilis. Kokeile vaikka!

Katso välillä myös taaksepäin. Usein kehotetaan keskittymään tulevaisuuteen ja unohtamaan menneet - oon samaa mieltä. Mun mielestä on kuitenkin hyvä välillä katsoa myös taaksepäin ja huomata oma kehityksensä esimerkiksi harrastuksen suhteen tai ihan vain ihmisenä yleensä.

hyvinvointivinkit

Syö sitä mitä tekee mieli! Mä en jaksa miettiä mitään dieettejä, vaan syön karkkia kun tekee mieli ja syön roskaruokaa kun tekee mieli ja syön myös salaattia kun tekee mieli. Kun on hetken syönyt "huonosti", alkaa taas tehdä mielikin jotain raikkaampaa ja kevyempää. Mutta mä en ainakaan stressaa syömisestä vaan meen fiiliksen mukaan!

Näe ikävien juttujen hyvätkin puolet. Mä uskon että ainakin lähestulkoon kaikessa ikävässä, mitä meidän elämässä sattuu, on edes yksi hyväkin puoli. Huomaa ne ja keskity niihin, sen sijaan että velloisit niissä ikävissä jutuissa.

Halua hyviä asioita itsellesi! Halua voida hyvin, halua nauttia omasta ajastasi ja halua ottaa sitä aikaa itsellesi. Tyhjästä kannusta ei voi kaataa muiden kuppeihin, eli jos et pidä huolta itsestäsi, et voi pitää huolta muista!

Anna aikaa - itsellesi, muille ja asioiden etenemiselle. Kaiken ei tarvitse tapahtua tässä ja heti ja nyt, aina ei tarvitse olla kiire. Anna elämälle aikaa.

Työskentele omien tavoitteidesi eteen. Haaveet ei yleensä käy toteen tosta noin vain, vaan niiden eteen on tehtävä kovasti töitä!

hyvinvointi haaste

Löydä oma tapasi liikkua. Kerroinkin jo "ideoita aktiivisempaan elämään" -postauksessa, että mun mielestä kannattaa testailla monia eri tapoja liikkua ja urheilulajeja, löytää niistä ne omat suosikit ja sitten pitäytyä niissä. Sama laji ei sovi kaikille - eikä sen tarvitsekaan!

Juo paljon vettä! Kaikki meistä tietää, että veden juonti on tärkeää fyysiselle hyvinvoinnille, mutta mää oon sitä mieltä, että lasillinen raikasta, kylmää vettä piristää myös mieltä ja antaa energiaa!

Luo itsellesi rutiinit, jotka toimii ja helpottaa sun arkea. Mä rakastan erityisesti mun aamurutiinia ja oon pyrkinyt tekemään siitä sellaisen, että se tuo mulle hyvää fiilistä ja energiaa arkeen.

Tee arjesta juhlaa. Mä sanon usein, että koskaan ei voi juhlia liikaa ja oonkin sitä mieltä, että ihan pieniäkin asioita kannattaa, edes pienesti, juhlistaa. Viime syksynä juhlistettiin esimerkiksi sitä, että poikaystävä sai opinnäytetyönsä valmiiksi nauttimalla lasilliset coca colaa viinilaseista! Sen ei siis tarvitse olla mitään suurta, mutta tällaiset pienet jutut piristää arkea!

Mikä näistä on sun mielestä paras vinkki? Keksitkö jotain verbiä jatkamalla vielä paremman vinkin?

6 kommenttia:

 1. Olipas kiva ja motivoiva postaus! Arjesta juhlan tekeminen kolahtaa näistä minuun eniten, tätä koetan aktiivisesti toteuttaa omassa elämässä :)

  VastaaPoista
 2. Tää on kyllä kiva haaste & näitä on kiva lukee! :) Tosi kivat noi kuvat!! :)

  VastaaPoista
 3. Nää positiiviset postaukset on kyllä oikeesti hyviä! Tulee kiva fiilis + nice kuvat! :)

  Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista