torstai 9. marraskuuta 2017

YLLÄTÄ JOKU JOULUKALENTERILLA

Tänään näytän teille, minkälaisen joulukalenterin mä askartelin yllätykseksi poikaystävälle. Halusin järkätä hänelle jotain pientä yllätystä ja päätin että tavallisen suklaakalenterin tai jonkin muun kaupasta ostettavan kalenterin sijaan tekisin hänelle tänä vuonna ihan itse joulukalenterin!

Tämä sopii toki lahjaksi kenelle tahansa, vaikkapa sisarukselle tai ystävälle, vaikka mä teinkin tän poikaystävälle. Luukkuihin mä piilotin lahjakortteja, arpoja ja suklaata, mutta sä voit piilottaa sinne vaikkapa vain suklaata tai jotain muuta pientä, mikä sinne mahtuu!

joulukalenteri

diy joulu

Materiaaleina mulla oli yksi iso A2 -kokoinen kartonki ja muutamia erilaisia pienempiä kartonkeja. Ihan tavallinen tulostuspaperi on tähän vähän liian ohut ja noi kartongit ehkä aavistuksen liian paksuja. Kartongit sain tässä kuitenkin toimimaan. Parhaiten tähän hommaan taipui kuitenkin toi paperi tuosta paperilajitelmasta - ne oli juuri sopivan paksuisia.

Paperin lisäksi tarvitsin liimaa, sakset, lyijykynän ja kumin, viivottimen, (washi)teippiä, tussin ja tietysti kalenterin luukkujen sisällön.

diy kirjekuoret

diy kirjekuori

Aloitin taittelemalla erilaisista papereista eri kokoisia kirjekuoria. Ylläolevista kuvista näkee eri vaiheet hyvin! Aluksi paperin pitää olla neliön mallinen, eli kaikkien sivujen pitää olla yhtä pitkät. Ihan ensimmäiseksi taitan paperin kahdesti kulmasta kulmaan, että saan siihen toisen kuvan mukaiset taitokset. Seuraavaksi vedän kaksi kulmaa näiden taitosten keskikohtaan.

Sitten taitan kolmannen kulman kirjekuoren alareunasta kahden aiemmin taittamani päälle ja liimaan sen siihen. Tästä alhaalla olevasta kulmasta taitan myös sen kulman piiloon, mutta se ei ole pakollista. Lopuksi vain taitetaan viimeinenkin kulma keskelle ja kirjekuori on valmis!

joulu diy

jouluaskartelu

Kun kirjekuoria alkaa kasaantua, lasken että teen niitä varmasti tarvittavan määrän, eli tietysti 24 kappaletta. Sitten numeroin jokaisen kuoren, jotta kalenterin avaaja tietää, minkä kuoren hän avaa minäkin päivänä. Kirjoitan numerot ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä erinäköisiin ja erikokoisiin kuoriin!

joulu askartelu

itsetehty joulukalenteri

Sitten ryhdyin asettelemaan kirjekuoria isolle kartongille. Aluksi suunnittelin tekeväni sellaisen järjestelmällisen sommitelman, missä kaikki kirjekuoret on selkeästi ja suorassa. Päätin kuitenkin, että tällainen rennompi asettelu on hauskempi. Sitä paitsi joulukalentereissa harvoin luukut on siististi järjestyksessä, vaan niitä joutuu vähän etsimään. Niin joutuu tässäkin joulukalenterissa!

jouluyllätys

joulu 2017

Kun olin täyttänyt kuoret, lopuksi käytin valkoista washiteippiä sulkemaan kirjekuoret. Siihen voi käyttää myös ihan tavallista teippiä tai tarroja, jos haluaa, mutta mä päädyin washiteippiin, koska se lähtee helposti irti ja kuoret on sitten helppo joulukuussa avata!

Mitä mieltä oot tällaisesta ideasta? Ootko koskaan askarrellut joulukalenteria jollekin tai aiotko tehdä niin tänä vuonna?

16 kommenttia:

 1. Ihana idea! Tuohon tuollainen rennompi asettelu sopiikin tosi hyvin :) Mä askartelin viimeksi 10-vuotiaana tällaisia joulujuttuja mutta nyt taas iski innostus alkaa väsäämään jotain 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, jos tämä postaus herätti innostuksen :p

   Poista
 2. Voi miten ihana idea! :) En ole koskaan askarrellut joulukalenteria, mutta tämä näytti niin kivalta (ja riittävän yksinkertaiselta), että tämä olisi hauska toteuttaa jonain vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli kyllä tosi helppo tehdä, ehdottomasti toteutettavissa! :)

   Poista
 3. Voi miten söpö idea! Oon ite myös miettinyt toteuttaa tätä täksi jouluksi poikaystävälle mut en oo keksinyt että miten tuon kalenterin pohjan ja luukut tekisin. Taidan ottaa sulta vähän vinkkiä ja hoitaa sen tällä menetelmällä :)

  allthelittlesnowflakes.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa tästä ihmeessä vinkkiä! Mäkin mietin pitkään, miten tän toteuttaisin, mutta valkkasin helpon ja yksinkertaisen, mutta silti kivannäköisen tavan toteuttaa tämä! :)

   Poista
 4. Oi kuin ihana! Pitääpi joku tämmöinen värkätä. Oon joskus nuorempana tehnyt kuvakalentereita paperista ja se oli tuskaa se. Tää vaikuttaa paljon helpommalta, ja vielä niin nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tää oli kyllä yksinkertainen toteuttaa! :)

   Poista
 5. Onpa kauniin näköinen! Meillä on töissä ollut jotain itsetehtyä vastaavaa, mutta ostan varmaan jonkin kivan valmis-kalenterin, ehkä tee-joulukalenterin :)

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tee-joulukalenteri kuulostaa kyllä ihanalta ♥

   Poista
 6. Ihana! Mulla oli suunnitelmissa tehä siskonpojalle tänä vuonna joulukalenteri, mutta luovuin suunnitelmasta ja teen läheisille (siskonpoika mukaan lukien) joululahjat ite

  VastaaPoista
 7. Onpa hieno ja tyylikäs! Sopii just hyvin aikuiselle lahjaksi. Itse tein viime vuonna isälle isänpäivälahjaksi joulukalenterin, tai siis täytin luukut Tigerista löytämääni kalenteriin. Isä tykkäsi hirveesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aikuiselle tämä on tarkoitettukin! :) Oli varmasti kyllä mieluinen!

   Poista
 8. Onpa ihana idea joulukalenterille! <3

  VastaaPoista