torstai 23. kesäkuuta 2016

MOVING TIPS X 6

Mä en oo koskaan muuttanut. Koko 19-vuotisen ikäni oon asunut tässä samassa talossa vanhempieni luona ja nyt mun ensimmäinen muutto lähenee. Pinterestistä oon sisustusinspiraation lisäksi haalinut kasaan erilaisia vinkkejä siihen, miten muuton saisi suoritettua mahdollisimman helposti. Erityisesti pakkaamiseen onkin löytynyt hyviä vinkkejä ja ajattelinkin listata tässä niistä parhaimmat - sekä muistiksi itselleni että mahdollisesti hyödyksi jollekin teistä!

moving tips

1 | Kääri helposti särkyvät esineet vaatteisiin tai pyyhkeisiin. Näin estät esineitä särkymästä ja pakkaat sitä paitsi kaksi esinettä kerralla! Lisäksi säästät kuplamuovissa ja sanomalehdissä.

2 | Pakkaa kirjat ja muut painavat esineet matkalaukkuun tai mahdollisimman pieneen laatikkoon. Isoon laatikkoon ei kannata kasata paljoa painavaa tavaraa, eihän sitä kukaan jaksa sitten kanniskella. Matkalaukkua taas on helppo vetää perässä!!

3 | Mieti, mitä tarvitset ensimmäisenä uudessa kodissa ja pakkaa ne viimeisenä! Esimerkiksi puhelimen laturi, ruuvimeisseli huonekalujen kokoamiseen, juomapullo tai jotain välipalaa voisi hyvä olla pakattuna niin, että ne saa käsiinsä helposti. Kannattaa myös aloittaa tavaroiden purkaminen ja huonekalujen kasaaminen niistä, mitä ensimmäisenä tarvitset; jos käykin niin, ettet ehdi kaikkea yhden päivän aikana, niin ainakin sänky, vähän syötävää, vessapaperia ja hammasharja olisi hyvä olla valmiina.

muutto

4 | Nimeä johdot ennen niiden pakkaamista! Näin ei tarvitse uudessa kodissa ihmetellä, että olikohan tämä nyt läppärin, tulostimen, telkkarin vai pleikkarin virtajohto... Kannattaa myös ottaa kuvia siitä, miten johdot on toisiinsa kytketty, niin niiden johtojen uudelleen kytkeminen sujuu helpommin!

5 | Hyödynnä pakkaamisessa niitä asioita, joita sulla jo on. Älä esimerkiksi vie laukkuja tai sängynaluslaatikoita tyhjillään uuteen kotiin vaan kuljeta niissä tavaroitasi.

6 |Älä pakkaa sitä, mitä et tarvitse, halua tai käytä. Pakatessa on hyvä vähän miettiä, että mitä pakkaa ja jättää turhat tavarat suosiolla pakkaamatta (viedä ne toki roskikseen, kierrätykseen, kirpputorille tms. eikä vain jättää edelliseen kotiin), jolloin purettavaa uudessa kodissa on vähemmän.

Mikä näistä on paras vinkki? Entä mikä on sun paras muuttovinkki, jota mä en maininnut?

12 kommenttia:

 1. Mun muuttovinkki on, että jos töistä on mahdollista saada lainaan niitä atrian muovisia laatikoita niin ne on ihan unelmia kaiken särkyvän kuljettamiseen! :D ne oli ihan korvaamaton apu muutossa. Ja banaanilaatikoita kannattaa hakea ilmaiseksi kaupasta eikä ostaa esim niitä muuttolaatikoita erikseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä saan onneks töistä pahvilaatikoita ja voisin kyllä kysyä noita atrian muovilaatikoitakin lainaan :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Noista paras on se, että pakkaa kaikkiin mahdollisiin laukkuihin ja laatikoihin mitä jo löytyy kotoa :D ja kaikkia petivaatteita ja vaatteita voi laittaa jätesäkkiin jos pakkauksesta jää ylimääräisiä. Mutta johtovinkkinä mulla on se, että pakkaa tietokoneen johdot saman paikkaan tietokoneen kanssa, television johdot samaan television kanssa, pleikkarin johdot pleikkarin kanssa yms. Sitten ei mee aikaa nimeämiseen ja erotteluun :). Tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, toikin on kyllä totta... Itellä telkkari onneksi vielä uutena laatikossa, että se viritetäänkin vasta sitten muutossa ja tietokoneen johtoineen tuun varmaan pakkaamaan kyllä läppärin omaan laukkuun, että eiköhän ne pysy järjestyksessä... tosta nimeämisestä voi kuitenkin olla hyötyä jos on paljon erilaisia laitteita ja johtoja :)

   Poista
 3. Me muutettiin n. 1,5 vuotta sitten väliaikasesti yhteen vuokra-asuntoon, niin me kirjotettiin niihin laatikoihin, jotka tuli suoraan tänne omistusasuntoon tää paikka ja vuora-asunnon laatikoihin vuokra-asunnon paikka, niin ei pienessä kerrostaloasunnossa ollu 6-henkisen perheen kaikkea roinaa, vaan osa tavaroista vietiin suoraan tänne omaan taloon. Helpottaa huomattavasti, jos meidän tavoin muuttaa välisä pariks kuukaudeks väliaikaisasuntoon, missä ei kaikkea tarvi. Hyviä vinkkejä kyllä oli, harmi että muutto meni jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on kyllä varmasti ollut teidän tilanteessa fiksu veto!! :) Ja tuleehan sitä taatusti uusiakin muuttoja ;)

   Poista
 4. Meillä on itseasiassa muuttto juuri meneillään ja huomasin viime muuton yhteydessä, että kannattaa laittaa yhden huoneen tavarat samaan laatikkoon. Sitte voi bain viedä laatikon oikeaan huoneeseen ja kaikki ei ole siinä yhdessä läjässä. :D onnea muuten sitten uuteen ihka omaan kotiin, ei kannata ottaa liikaa ressiä siitä muuttamisesta, ei kukaan tietääkseni oo vielä sen takia ilman asuntoa jäänyt, että ei oo saanu kaikkea kerralla mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on varmaan kyllä fiksu systeemi toikin!! Sillon voi purkaakin ikään ku huone kerrallaan.... Ja kiitos paljon :) Toistaiseksi en juuri stressaakaan, oon lähinnä innoissani! Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä, pitääkin painaa mieleen ne mitä ei vielä tienny :) Etenkin kolmonen on tosi hyvä muistaa, koska kiva alkaa esim sitä kännykän laturia kaivaa ihan väsyneenä valtavan laatikkokasan uumenista :D

  Sit yks vinkki mitä ite oon tehny kamojeni kanssa on se, että kirjottaa kaikkien laatikoiden päälle mitä sisältä löytyy. Helpottaa niiden purkamista, mutta myös mahdollisia muuttoapureita tunnistamaan että mihin päin taloa mikäkin laatikko kannattais kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ja niimpä, ei olis kivaa joutua availemaan kaikkia laatikoita ennenkö löytää sen laturin :D tosin siihenkin kyllä auttaa toi sun vinkki, että kirjoittaa laatikoiden päälle, mitä niissä on! :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 6. Mä en oo muuttanut 25-vuoteen. Mutta hirmu hyviä vinkkejä oli noissa.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista