perjantai 25. toukokuuta 2018

7 TEKNIIKKAA KOKEILTAVAKSI BULLET JOURNALISSA

Olen käyttänyt bullet journalia kalenterinani, päiväkirjanani, listoinani, luovuuden purkamiseen ja elämän järjestelyyn. Sinä aikana on tullut opeteltua aika monta erilaista tyyliä ja tekniikkaa. Tänään haluan jakaa noista tekniikoista 7 suosikkiani, jotta muutkin voivat löytää uusia ideoita kokeiltavaksi!

bullet journal ideoita

1 | Ruskea paperi & valkoinen geelikynä.

Tämän tekniikan oon löytänyt vasta hiljattain, mutta ihaillut muiden bujoissa jo pitkään. Mikä tahansa ruskea paperi käy, itse oon käyttänyt vanhoja paperipusseja sekä ruskeaa lahjapaperia. Tykkään repiä paperin reunat leikkaamisen sijaan. Sitten sen voi liimata bujoon ja kirjoittaa päälle valkoisella geelikynällä. Mun suosikkigeelikynät löytyy uudet lempparivälineet bujoiluun -postauksesta!

bujo blogi

2 | Varjostus laatikon takana.

Tykkään ihan tosi kovasti siitä, miltä tällainen varjostus laatikon takana näyttää. Piirrän ensin vain ihan tavallisesti laatikon ja sitten sen alapuolelle ja oikealle puolelle paksun tumman viivan pari milliä oikealle alkuperäisestä laatikosta.

bullet journal blogi

3 | Viikonpäivän kirjain tussilla ja päivämäärä finelinerilla.

Käytän tätä tekniikkaa blogikalenteriksi tekemilläni sivuilla ja saan tästä aina silloin tällöin kehuja. Tätä voisi hyödyntää myös päivittäisten to do listojen otsikoissa tai esimerkiksi viikkoaukeamilla. Käytän näissä yleensä kirjaimen merkkaamiseen Mildlineria, mutta mikä tahansa paksumpi, värillinen tussi käy. Sitten siihen päälle vain merkkaa päivämäärän ohuemmalla, mustalla tussilla!

bujo ideoita

4 | Tussi Dymon alla.

Hankin huhtikuussa itselleni Dymon ja se on ollut ahkerassa käytössä erilaisten otsikoiden tekemiseen bullet journaliin. Pelkkä Dymo ja sen tekemä tekstikin on jo hauska, vähän erilainen tekniikka käytettäväksi bullet journalissa, mutta mä oon myös välillä tykännyt vetää tussilla, usein juuri Mildlinerilla, tuollaisen väriläiskän tekstin alle.

bullet journal suomi

5 | Washiteippi tarrojen alla.

Tätä tekniikkaa käytän usein, jos mulla on tyhjää tilaa sivun alareunassa ja haluan koristella sen jotenkin. Valitsen kivan washin, vedän sitä yhden tai kaksi raitaa sivun alareunaan ja sitten liimaan päälle tarroja. Helppoo ja nopeeta!

bujo välineitä

6 | Etikettitarrat ja leimat.

Tätä tekniikkaa oon käyttänyt vain vähän, mutta tykkään tästä lookista silti hirmuisesti. Oon ostanut jostain marketista tuollaisia ruskeita etikettitarroja, pyöreitä ja suorakulmion mallisia. Tykkään leimailla niille erilaisia tekstejä ja sitten liimata ne bujoon!

bullet journal välineet

7 | Pilkut ja paksu musta tussi.

Tämä on uusin kokeilemistani tekniikoista ja olenkin käyttänyt tätä paljon toukokuun bullet journal -aukeamilla. Teen siis joko yhdellä, kahdella tai kolmella erivärisellä tussilla pieniä pilkkuja otsikon tai tekstin taustalle ja sitten käytän Pigma Micron -finelinereista numeroa 08 tekstin kirjoittamiseen. Tusseina oon käyttänyt sekä Mildlinereita että Crayolan Supertipsejä.

Mikä näistä oli sun suosikki-idea? Ootko kokeillut jo näistä jotain vai löysitkö jotain uutta kokeiltavaa?

4 kommenttia:

  1. Ihania vinkkejä! Mun lemppari on ehdottomasti toi ruskea paperi ja valkoinen kynä sekä toi dymon kokeileminen kiinnostais! :-) Washiteippejäkään multa ei löydy kuin yksi rulla, jota en sitäkään oo vielä päässyt testaamaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kuulla, että löytyi uusia ideoita! :)

      Poista
  2. Tosi hyviä vinkkejä! Like always :D Ite teen aika usein tota nro. 3 ja varsinki sillon jos en oikeen keksi mitään muutakaan miten noi päivämäärät tehdä. Tollanen leimasin on kyllä pakko hankkia! Toi jäätelö on tosi sulonen x3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Se on kyllä hyvä perus tyyli merkkaa päivämäärä! Joo toi jätski löytyi jostain alekorista muistaakseni eurolla! <3

      Poista