tiistai 16. kesäkuuta 2015

READY TO STUDY

316

Tulin lukijan toiveesta kertomaan näin kesälläkin mun opiskeluista. Valmistaudun tässä kesän aikana matematiikan ja ruotsin ylioppilaskirjoituksiin, jotka mun osalta on edessä ensi syksynä. Osallistuuko teistä moni syksyn yokokeisiin?

Pakko myöntää heti alkuun, että toistaiseksi on lukeminen jäänyt vähemmälle, kuin mitä keväällä suunnittelin. Oon käynyt läpi muutaman ruotsin kielioppiasian ja tehnyt yhden tehtävän ruotsin pedanetkurssille, jonka suoritan kesän aikana. Matikan kirjoihin en ole vielä koskenut, ajattelin jättää ne loppukesemmälle ja keskittyä nyt alkuun tuohon ruotsiin.

319

Opiskelen kielioppia kirjoittamalla muistiinpanoja esimerkkien kanssa tietokoneelle. Tein samalla lailla kun luin saksan yokokeisiin.  Jollekin toiselle sopii varmasti paremmin käsin kirjoittaminen ja joku oppii parhaiten lukemalla. Mulle toimii tuo koneelle kirjoittamen, koska voin muokata niitä muistiinpanoja ja korjata virheitäni (joita riittää...) mielin määrin ilman että muistiinpanot on sotkuiset.

317

318

Sanoja opiskelen käsin. Kuvassa on epäsäännöllisiä verbejä. Sanat kirjoitan käsin, koska silloin ne saattavat jäädä vähän lihasmuistiin ja oikeinkirjoitus on helpompaa. Lisäksi käytän värillisiä kyniä ja korostustusseja korostamaan mulle vaikeita sanoja tai esimerkiksi synonyymejä. Saksaa opiskellessa käytin myös eri värejä eri sukuisten sanojen kirjoittamiseen, samaa voisi kokeilla ruotsissa taivutusluokkien kanssa.

320

Lukusuunnitelmani näyttää toistaiseksi tältä. Mitään en ole vielä aikatauluttanut, vaan tein Wunderlistiin listan asioista mitä pitää tehdä. Yritän saada noita ehtiessäni ja jaksaessani tehtyä, mutta jos vielä parin viikon jälkeen näyttää siltä, että suurin osa on edelleen tekemättä, on pakko vain päättää että minä päivinä teen mitäkin ja sitten tehdä. Ne on helpompi saada aikaiseksi, kun on selkeät päivät ja järkevä aikataulu niiden tekoon.

Onko muut syksyllä kirjoittavat aloittaneet vielä lukemista? Suorittaako joku muukin jotain kursseja nyt kesällä? 

4 kommenttia:

 1. Mulla on kans ekat yo-kirjotukset syksyllä eessä! Kirjotan siis ruotsin ja biologian ja oon kyllä alotellu lukemista jo, itseasiassa bilsasta oon lukenut jo 2 kirjaa mutta toi ruotsi on vähän jäänyt vähemmälle vaikka siitäkin oon lueskellut esim. sanastoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No säähän oot saanu jo hyvin aikaiseksi :) ! Tsemppiä lukemiseen & kokeisiin :)

   Poista
 2. Kirjotan kans ruotsin ja terveystiedon. Oon alottanu lukee terveystietoa jonkin verran, mutta en vielä tosissani. Kirjotatko a vai b ruotsin? Oon katellu ruotsinkieleisä sarjoja jo ja lainannut kuus ruotsinkielistä kirjaa. Oon ettiny ruotsinkielisiä uutissivustoja ja kattelen uutisia ruotsiks areenasta. Toi sovellus vaikuttaa sika hyvältä, pakko tsekkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollain oppii varmasti ruotsia tosi kätevästi! Ja mä kirjoitan b ruotsin, jos se nyt oli niistä se keskipitkä :D pitkänä mulla on vaan englanti ens keväänä. Ja suosittelen kyllä tsekkaamaan!

   Poista