sunnuntai 22. tammikuuta 2017

10 ASIAA, JOTKA VOIT TEHDÄ JO TÄNÄÄN, JOTTA HUOMINEN ON HELPOMPI

Mä asetin itselleni yhdeksi uuden vuoden tavoitteeksi herätä aikaisemmin. Tätä tavoitetta lähdin työstämään kasaamalla listan asioista, jotka voin tehdä jo edellisenä iltana ja säästän näin aikaa ja vaivaa aamuisin. Tänään jaan tämän listan teidän kanssa!

morning

1 | Valitse seuraavan päivän asu etukäteen. Välttääksesi asukriisin aamulla, voit valita päivän asusi jo edellisenä iltana. Voi myös olla hyvä tapa pitää puhelimessa tallennettuna kuvia sun lemppari- / luottoasuista, joten kun kiireessä yrität päättää, mitä pukea päällesi, voit selata niitä kuvia ja valkata asun jonka haluat pukea päällesi.

2 | Pakkaa laukku valmiiksi. Aamua helpottaa myös se, jos oot edellisenä iltana pakannut laukun töihin tai kouluun valmiiksi. Näin et myöskään aamun kiireessä unohda mitään!

3 | Valmistele aamupala ja/tai kahvinkeitin. Voit tehdä esimerkiksi voileivät valmiiksi jääkaappiin tai täyttää kahvinkeittimen jo edellisenä iltana. Aamulla vain napsautat keittimen päälle ja nappaat aamupalan jääkaapista!

4 | Aseta herätyskello. Laita herätyskello soimaan joka aamu samaan aikaan, ota torkutus pois päältä ja jätä herätyskellosi/puhelimesi niin, että joudut nousemaan sängystäsi sen sammuttaaksesi.

5 | Tee soittolista. Tee itsellesi soittolista aamuja varten. Suunnittele soittolistasi niin, että se sisältää iloisia, energisiä ja motivoivia biisejä sekä kestää yhtä kauan, kuin tarvitset aikaa laittautuaksesi. Näin sinun ei tarvitse tarkkailla kelloa koko ajan, vaan tiedät että kun tietty kappale alkaa soimaan, sun pitäisi olla tietyssä vaiheessa sun aamurutiineja.

good morning

6 | Siivoa. Tyhjennä tiskiallas likaisista tiskeistä, siivoa lattialla lojuvat vaatteet ja laita ympäriinsä olevat tavarat oikeille paikoilleen. En nyt tarkoita mitään suursiivousta, vaan puhun pienestä pikasiivouksesta. Tällä tavoin saat freessin alun puhtaassa kodissa aamulla!

7 | Suunnittele päiväsi. Tee to do -lista tai aikataulu seuraavalle päivälle. Kun aamulla heräät, tiedät jo valmiiksi mitä sinun pitää sen päivän aikana tehdä!

8 | Ulkoile illalla. En suosittelisi mitään kovin rankkaa treeniä juuri ennen nukkumaan menoa, mutta raikas ilma ja kevyt kävelylenkki illalla voivat helpottaa nukahtamista.

9 | Syö kevyt iltapala. Jos syöt raskaan, rasvaisen iltapalan, sun kroppa tarvitsee aikaa sen sulattamiseen ja nukahtaminen voi tämän takia viivästyä. Kevyt iltapala helpottaa unen saamista!

10 | Mene nukkumaan ajoissa. Viimeisenä kaikkein tärkein juttu tällä listalla! Mene nukkumaan ajoissa, jotta saat tarpeeksi unta. Hyvin nukutun yön jälkeen seuraava päivä on taatusti paljon helpompi, kuin jos olisit valvonut aamu 3 asti ihan vain katsoaksesi "vielä yhden jakson".

Mitä sä lisäisit tähän listaan? Miten valmistaudut iltaisin seuraavaan aamuun?

10 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Pieni kävelylenkki iltaisin vois kyllä olla hyvä lisä iltarutiiniin! :-) Tuo aamusoittolistakin olis ihan superhyvä, pitääkin heti alkaa kasaamaan semmoista yhteen! :-D

  https://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, sillä raittiilla ilmalla on ihmeen hyvä vaikutus :p Kiva että löytyi hyviä ideoita :)

   Poista
 2. Mulla kans tapana laittaa aina työvaatteet aamuisin valmiiksi, mies onneksi tekee työaamuina aamupalan, muuten oisin tosi kiukkuinen kun herään töihin aina ennen viittä :D pitäs opetella laittamaan puhelin lataukseen toiselle puolelle huonetta, kun mulla on aamuisin paha tapa torkuttaa ja iltaisin taas räplään puhelinta ihan liian kauan ja yöunet jää vähiin. "Vielä 15 minuuttia" venyy helposti kahdeksikin tunniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla on asiat hyvin kun mies jeesaa! Ja joo, kannattaa opetella, koska noi on molemmat tapoja joista ei oo muuta kun haittaa sun unen laadulle ja määrälle :)

   Poista
 3. Ois kiva saada sulta välillä ihan perus kuulumis/höpöttämis postausta näiden ns. "erikois" postauksien väliin :-) Mitä sulle oikeasti kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sellaisetkin kiinnostaa, täytyy sellainen toteuttaa! :) voin lyhyesti vastata kysymykseesi toteamalla, että tällä hetkellä joudun läpikäymään vähän monimutkaisia juttuja, joita mun lähipiirissä ja kotikaupungissa on tapahtunut... mutta muuten kuuluu ihan hyvää :)

   Poista
 4. Mun pitäis oppia heräämään ajoissa joten ehkä nää vinkit auttais mua siinä projektissa! :)

  VastaaPoista