lauantai 10. syyskuuta 2016

7 VINKKIÄ NOPEAMPIIN AAMUIHIN

Kiireiset koulu- ja työaamut alkavat monilla taas näin syksyn tullen ja mä ajattelin jakaa vinkkejä hieman kiireettömämpään arkeen. Tässä siis muutama niksi siihen, miten aamut sujuvat nopeammin, jotta ehtii ajoissa töihin tai kouluun!

easier mornings

Mä pyrin heräämään suunnilleen samaan aikaan joka aamu. Joskus on pakko herätä aiemminkin, mutta viikonloppuisinkin herätyskello soi viimeistään kello 8. Tämä rytmi ja rutiini helpottaa sitä heräämistä ja iltaisin alkaa väsyttääkin oikeaan aikaan, jotta saa yöllä nukutuksi! Mä oon myös ottanut torkku -toiminnon kokonaan pois päältä, että se ei ole aamuisin edes vaihtoehto. Torkku on musta vaan hyödyllisen ajan tuhlaamista puoliksi nukkumiseen - ei kukaan enää nuku kunnolla kun on muutaman kerran torkuttanut. Aseta siis herätyskello sopivaan aikaan herätä eläkä varaa ylimääräistä aikaa torkuttamiselle!

Tietynlainen rutiini helpottaa aamuja muutenkin. Kun sulla on rutiini ja rytmi, tiedät mitä teet eikä aamuisin kulu aikaa turhaan miettimiseen, että teinkö kaiken mitä piti ja onko mulla nyt kaikki mukana ja muistinko pestä hampaat... Mä esimerkiksi joka aamu heti sängystä noustessa petaan sängyn ja aloitan mun aamurutiinin sillä!

asu kouluun

school morning routine

Ennen koulu- ja työaamuja mä valitsen asun ja pakkaan laukun valmiiksi edellisenä iltana. Laitan asun valmiiksi esille alusvaatteita ja sukkia myöten, että ne on sitten kaikki valmiina aamulla. Katson myös korut valmiiksi etukäteen! Aamulla on helppo sitten vain pukea - vältyt asukriisiltä eikä tarvitse kiireessä yrittää etsiä vaatteita. Sitten voit ottaa vain valmiiksi pakatun laukun mukaan, etkä kiireessä unohda mitään!

helppo aamupala

Jos mulla vain on aikaa, yritän ehtiä tehdä kunnon aamupalan: voileipiä, croissantteja tai jotain muuta, mutta kun aina ei ole sitä ylimääräistä aikaa. Siksi tykkään pitää aina kaapissa jotain helppoja ja nopeita aamupaloja, jotka voi tarpeen tullen ottaa mukaankin ja syödä vaikka bussissa tai koululla.

Kannattaa myös miettiä, mikä just sut herättää ja millä tavoin just sä saat aamun parhaiten käyntiin! Joillekin se voi olla pari kuppia kahvia, joillekin kunnon aamuvenyttelyt tai vaikka iloisen musiikin kuuntelu. Mulle se on liikkuminen, joten mä yritän joka aamu herätä riittävän aikaisin, että ehdin käydä esimerkiksi edes puolen tunnin hölkkälenkillä ennen koulua tai töitä!

Mitä vinkkejä teillä on nopeampiin aamuihin?

8 kommenttia:

 1. Mä taas yritän muistaa käyttää kerran torkkua! :D Mulla on vähän paha tapa jäädä sänkyyn selailemaan kännykkää, joten jos herätyskello alkaa 10 minuutin kuluttua soimaan uusiks, tiiän, että nyt vaan on pakko nousta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi on kyllä hyvä tapa tossa tapauksessa, että jää sitä puhelinta selaamaan! Siihen saa nimittäin ihan huomaamattaankin paljonkin aikaa hukattua :D

   Poista
 2. Ihana toi toppi tai mekko tuossa bannerikuvassa! <3

  VastaaPoista
 3. Heh, täältä löytyy yksi torkuttaja ;P Pitäisi kai päästä huonosta tavasta eroon.. :D ps. Haastoin sut blogihaasteeseen/tunnustukseen: https://uuttavanhaakasintehtyakaunista.blogspot.fi/2016/09/88-blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä! :D Ja hei kiitos, käyn tsekkaamassa & jos vaikuttaa mulle sopivalta nii toteutan toki :)

   Poista
 4. Ihan älyttömän ihana postaus! Oon niin huono herääjä ja aamut on mulle supervaikeita. Torkutan tosi kauan ja lähen aina kauheessa kiireessä... Tää anto mulle jotenki intoa parantaa tota tapaa torkuttamisen suhteen! Pitäs varmaan ottaa tavaks joku tollanen tapa, joka sais mut heräämään. Vois vaikka alkaa venytellä! Sun blogi on niin kivan olonen, et aloin seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kerttu!! :) Joo, mä en voi sitä torkuttamista kyllä juuri suositella, mun mielestä se on vaan ajan tuhlaamista :D Ja venyttely kuulostaa hyvältä tavalta herätä! Siinä saa kroppaa vähän liikkeelle ja veren kiertämään, niin ajatus alkaa luistaa & pääsee hereille!

   Poista