keskiviikko 16. joulukuuta 2015

WRAPPING PRESENTS & MAKING CARDS

658

Viime vuonna tein postauksen otsikolla DIY - Gift tag ja siitä postauksesta löytyy edelleen tarkemmin selitettynä perusidea näille pakettikorteille ja miten näitä voi tehdä sekä yksi koristeluidea, jota ei tässä postauksessa ole! Tänä vuonna halusin tehdä myös vastaavan postauksen, mutta tällä kertaa ajattelin jakaa vähän enemmän ideoita tuohon koristelupuoleen!

Viime vuotisessa ohjeessa leikkasin reiän lahjanarua varten noihin kortteihin ihan saksilla ja kyllä se niinkin toimi, mutta tänä vuonna kävin hakemassa itselleni rei-ittimen, jolla se kävi paaaljon kätevämmin!

659

Tässä DIY-projektissa saat kaivaa kaikki askartelutarvikkeesi esille, ne pienet kuviopaperin jämät, vanhat joulupaperit, maalit, tussit, kynät, kumit, sakset ja kuviosakset, leimasimet, koristeteipit ja kartongit! Mä hyödynsin sellaisia "jäämiä", mitä aiemmista projekteista oli jäänyt, kuten jouluinen lahjapaperin pätkä, jota oli niin vähän ettei sillä juuri mitään olisi enää saanut paketoitua ja kuviopaperia jota jäi vähän isänpäiväkorttien askartelusta. Noi ihan vaan esimerkkinä sen takia, että näiden pakettikorttien askartelua varten ei välttämättä tarvitse lähteä Sinelliin tai Tigeriin ja ostaa kaikilla veronpalautuksillaan askartelutarvikkeita, vaan nyt voi miettiä mitä kotona jo on ja hyödyntää niitä!

660

Halusin tänä vuonna tehdä noiden laatikkomaisempien pakettikorttien lisäksi ympyröitä ja ainakin noi teipillä koristellut muistuttaa mua jotenkin niistä joulukuusen pallokoristeista, joten taisivat olla ihan osuvia! Tässä kuvassa taitaa näkyä kaikki erilaiset pakettikortit, joita tein: pyöreitä ja laatikkomaisia, maaliroiskeilla, teipillä, joulupaperilla ja kuvipaperilla koristeltuja.

Noita joulupaperilla koristeltuja kortteja varten olin ostanut sellaisia tuon käyttämäni lahjapaperin värisiä tarraetikettejä, koska tolle jouluiselle lahjapaperille on hankala kirjoittaa mitään, mutta kun pääsin kotiin, en löytänyt niitä tarroja mistään! Keksin sitten noi mun leimasimet ja niillä painoin lahjan saajan nimen noihin kortteihin. Vinkki! Niiden kannattaa antaa kuivua hetki ennen paketointia, onnistuin nimittäin ensimmäisen noista suttaamaan ihan täysin...

661

Maaliroiskekorttien askarteleminen oli ehkä hauskinta (& sotkuisinta)! Otin ison kartongin ja roiskin vesiväreillä punaista ja vihreää (eikös ne oo ne jouluvärit?) enimmäkseen pöydälle mutta jonkin verran osui myös siihen kartongille. Jälkiviisaana voin suositella levittämään vaikka vähän sanomalehteä siihen alle ja vasta sitten roiskimaan...

Joihinkin kortteihin kirjoittelin tyyliin "Hyvää joulua Riia" ja joihinkin ihan vain lahjan saajan nimen. Näihin jälkimmäisiin taas kirjoitin sitten jouluntoivotuksen suomeksi, englanniksi tai espanjaksi (päässä soi Feliz Navidad (ja nyt soi teilläkin...))! Joululahjojen paketointi on aivan ihanaa, enkä malttaisi odottaa niitä iloisia ilmeitä lahjojen saajien kasvoilla, olisipa jo jouluaatto!

En malta myöskään odottaa joulukinkkua...

662

Mitä te odotatte joulussa eniten? Ja askarteletteko tälläisiä pakettikortteja? Onko pakettien ulkonäköön panostaminen teistä turhaa, koska roskiinhan ne lahjapaperit ja kiharretut lahjanarut menee kuitenkin? 

2 kommenttia: