tiistai 22. joulukuuta 2015

PERFEKTIONISTI BLOGGAAMASSA

663

Mä tajusin jotain viime viikon maanantaina automatkalla kokoukseen Tampereelle ja ajattelin tulla jakamaan näitä ajatuksia lukijoilleni ja muille bloggaajille huolimatta siitä, että kaikki blogit on nyt täynnä pelkkiä jouluaiheisia postauksia ja tää ei liity niihin millään tavalla. Tää postaus kertoo mun rehellisistä ajatuksista bloggaamiseen ja kiireeseen liittyen ja toivonkin kommenteissa rehellisiä ajatuksia aiheeseen myös teiltä!

664

Maanantaiaamu ja oon viikonlopun jäljiltä vähän jumissa. Väsytää ihan järkyttävästi ja asialla saattaa toki olla jotain tekemistä sen kanssa, että viikonloppuna juhlittiin pikkujouluja ja nukuttiin ihan liian vähän. Aamun ensimmäiset tunnit koulussa meni melko tokkurassa, mutta jotenkin mää heräsin iltapäivän hypärillä. Tein kaikessa rauhassa yhteiskuntaopin tehtäviä kirjastossa ja tajusin yhtäkkiä, etten oo ehtinyt tehdä tän päivän postausta valmiiks!

Olin jo aikaa sitten suunnitellut mun blogikalenteriin että maanantaina julkaisen puhelinkuvapostauksen. Mun piti sunnuntai-iltana asetella kuvat kollaaseihin, tehdä postaus ja ajastaa se maanantaiaamulle. Mutta sunnuntai-ilta meni ihan erilailla. Piti käydä poikaystävän mummulla ja poikaystävän äidin synttäreillä ja ruokakaupassa ja sitten me katsottiin vielä elokuvaa. Ajattelin, että teen ne kuvat sitten ihan viimeseks ennenkö meen nukkumaan - puhelinkuvapostaus on nopee tehdä.

Empä sitten muokannut. Kuvat on mulla kotona koneella, mulla on vaan reilu 20 minuuttia hypäriä jäljellä, enkä mä millään ehi käymään kotona niitä kuvia muokkaamassa ja postausta julkasemassa ennenkö mun pitää mennä taas tunnille. Ja koulun jälkeen piti mennä suoraan töihin. "Vitsi mä oon idiootti! Miten mulle voi käydä näin! Mä oon maailman järjestelmällisin ihminen, teen kaiken aina säntillisesti ja ajoissa! Missä välissä mää nyt sen julkaisen?? Kun keskiviikkona tulee sitten paketointi-postaus ja ja ja...."

665

Mua ärsytti. Ärsytti ihan todella. Mietin, että miten mää voinkaan mokata tällain. Mun aikataulu on ihan pilalla, tulee liian pitkä väli tai sitten kaksi postausta ihan peräkkäin. Yritin miettiä, miten saisin sen postauksen tehtyä, mutta fakta oli, että ehtisin aikaisintaan 22-23 aikaan illalla kotiin ja vasta sitten voisin alkaa sitä postausta tehdä.

Automatkalla Tampereelle mä yhtäkkiä tajusin, ettei kukaan muu kuin mä tiedä, että mun piti just maanantaina julkaista puhelinkuvapostaus. Ei kukaan odottanut sitä! Eikä kukaan muu kuin mä ajattele, että mä mokasin.

Tuon tajuaminen ei silti varsinaisesti poistanut sitä ongelmaa, että missä välissä postauksen julkaisisin. Pyrin usein julkaisemaan postauksia joka toinen päivä ja silloin tällöin myös peräkkäisinä päivinä, jos mulla on ihan hirveesti ideoita uusiin postauksiin. Kuitenkin tuntuu, että pitäisi pysyä siinä joka toinen päivä -tahdissa ja että epäonnistun, jos en pysy.

Sitten kun mä yöllä pääsin kotiin, ihan ekaks mä söin, en alkanut tehdä sitä postausta. Olisin varmaan vielä ehtinyt julkaista sen maanantain puolella, mutta tiistaina sen suurin osa lukijakunnasta varmaankin olisi vasta lukenut, koska kello olisi ollut siinä vaiheessa jo aika lähellä puolta yötä. Söin kaikessa rauhassa iltapalaa (mulla oli ihan järkky nälkä, koska olin viimeks syönyt kouluruokailussa...) ja sitten aloin rauhassa tekemään postausta.

666

Yritin hokea itselleni, että mitä väliä sillä on, jos postauksia tuleekin vähän epäsäännöllisemmin, eikä tasan samaan kellonaikaan tasan joka toinen päivä. Oon vaan ihminen ja mullakin on lupa tehdä virheitä välillä. Ja sitä paitsi oon ainut, joka ajattelee mun tehneen virheen. Näiden ajatusten motivoimana sain kuin sainkin yhden aikaan yöllä postauksen tehtyä ja ajastettua tiistaiaamulle.

Eikä muuten ollut tiistaina ainuttakaan kommenttia postauksen alla huomauttamassa, että postaus oli myöhässä tai että mun postausrytmi on ihan pielessä. Selvisin.

Vai huomasko joku teistä muka, että postaus olisi ollut myöhässä? Mitä mieltä ootte tälläisestä säntillisestä bloggaamisesta, oonko liian perfektionisti? Onko teillä muilla bloggaajilla säännöllistä postausrytmiä vai postailetteko silloin, kun siltä tuntuu?

10 kommenttia:

 1. Oon jotenkin alkanu aina viikon aluksi odottamaan sulta postausta, mutta enpä mä siihen sen enempää kiinnitä huomiota koska postaat - näin lomalla en ees huomannu tällästä. Jonkun rytmin huomaa joo mut eh, en ainakaa lomalla oota säännöllistä postaamista - enkä myöskään huomannu virhettäs. Ei sillä että olisin koulupäivinäkään huomannut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä !! :D ja niin, eihän mun postailu muutenkaan ihan sekuntilleen säännöllistä oo, joten en tiiä miks tää yks tapaus harmitti niin kovasti... Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 2. Älä ole turhan ankara itsellesi, sun blogi on niin ihana ja postauksia tulee kivan säännöllisesti :) Yksi päivä ei haittaa, sillä ethän edes blogissa ole kiveen postauspäiviä lyönyt. Ymmärrän kyllä silti tuon tunteen, koska välillä itselle iskee stressi ellei ole muistanut hetkeen postata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Pitäisi joo varmaan osata antaa vähän armoa, mutta jotenkin on odotukset itsestäni niin korkealla... Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 3. Laatu korvaa määrän... Mä ainakaan en huomannu mitään notkahdusta tai mitään... En oo kyllä huomannu mitään liian säännöllistä rytmiä... Pääasia, että postauksia tulee suht. usein :)

  Tässä kommentissa ei ollu mitään järkee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ymmärsin mitä tarkoitit, eli ihan riittävästi järkeä oli :D kiitos tästä!

   Poista
 4. Just tonne toiseen blogieditorial-postaukseen kirjoitin miten huono bloggari-olo mulle tuli kun a) mulla ei ole kalenteria ja b) miten mun ideat on aina milloin kännykässä, milloin luonnoksina bloggerissa ja milloin paperilapulla meikkipödällä :D Tollanen kalenteri kyllä auttaisi huomattavasti. Eikä kannata ottaa stressiä siitä jos päivä tai kaksi jää välistä, mieluummin tekee kunnon postauksia kuin puolivalmiita vain sen takia että blogi päivittyy :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli aiemmin ideat sekasin ties missä, mutta toi kalenteri on kyllä selkeyttänyt tekemistä paljon. Ehkä sen takia tulikin niin kauhee morkkis tästä että yksi postaus siirtyi, kun on asettanut itselleen niin selkeitä deadlineja...

   Kiitos paljon kommenteistasi!!

   Poista
 5. Koitahan olla stressamatta liikaa <3 Blogi ei kuitenkaan ole mikään sellainen mistä pitäisi ottaa liikaa stressiä! Anna vain armoa itselles :)

  VastaaPoista