perjantai 27. marraskuuta 2015

CHRISTMAS GIFT GUIDE 2015

GIFT GUIDE - sisustajalle

Kuvassa lukee sisustajalle, mutta tän kuvan lahjat on oivia toki muillekin - esimerkiksi uuteen, ehkä ensimmäiseen omaan, kotiin muuttavalle/muuttaneelle tai vaikka kaverille muuten vaan.

1. Tää vois olla vaikka omallakin toivelistalla (niinkuin kaikki muukin tästä kollaasista...) ja kysehän on siis ihan vaan tuollaisesta koriste-esineestä, HAYn puinen käsi. Oon melko varma, että moni sisustusintoilija olisi mielissään löytäessään tuon joulupaketista!

2. Kynttilät ja kynttilänjalat - mikä lahjaklassikko! Tai ainakin musta tuntuu, että annan joka joulu ja usein äitienpäivänä ja synttäreinäkin näitä jollekin... ja saan kynttilöitä myös aika usein lahjana. Ehkä se on merkki siitä, että toimii! Jos hankit lahjaksi kynttilänjalat (puukäden vieressä HAYn kuparinen kynttilänjalka ja ylempänä kaksi kultaista H&M Homen kynttilänjalkaa) kannattaa mukaan pakettiin laittaa siihen/niihin sopivia kynttilöitä.

3. Vielä vähän HAYn juttuja (oon jotenkin ihan rakastunut tohon brändiin ilmeisesti...) ja tällä kertaa Kaleido -tarjottimia. Noi on tosi monipuolisia, niitä on niin monen väristä ja kokoista tarjolla. Lisäksi niitä on helppo pitää esillä / säilyttää päälleikkäin, koska kulmat on tehty niin, että ne istuu kivasti päällekäin.

4. Noi Design Letters -mukit sopii bränditietoiselle sisustajalle, mutta myös ihan vaan aamukahvista pitävälle tai astioita keräilevillekin. Mukeja saa ainakin Stockmannilta ja mä oon suunnitellut, jos hankkisi itselle joululahjaksi (tai myöhemmin muuten-vain-lahjaksi) oman nimen ja poikaystävän nimen ensimmäisiä kirjaimia vastaavat mukit... Tää idea varmasti sovellettavissa myös joululahjoihin, esimerkiksi äidille ja isälle mätsäävät mukit, kummallekin oman nimen alkukirjaimella varustettuna!

5. Lasinaluset on kiva, pieni mutta myös käytännöllinen lahja! Kuvassa on Ikean SITTNING -lasinaluset (noi mä tahdon kanssa), mutta näitähän on tarjolla vaikka minkälaisia! Kannattaa valita lahjansaajalle sopivat, vaikka persoonallisemmatkin lasinaluset (tai tuunata sellaiset itse, Youtube & Pinterest ovat pullollaan ohjeita), niin niille on varmasti käyttöäkin!

6. Työvalo tai yövalo! Sisustuksessa valaistus on tärkeää, sen tietää jokainen sisustaja tai telkkarista ikinä mitään sisustusohjelmaa katsonut. Lamppuja tuskin on siis liikaa! Mä sain viime vuonna joululahjaksi tuon kuvassa olevan Ikean RANARP -lampun ja on kyllä ollut yksi käytetyimmistä ja tarvituimmista lahjoista!

7. Servetit tai lautasliinat on käytännöllinen lahja lähes kenelle tahansa (elä nyt kuitenkaan sille 3-vuotiaalle pikkuveikalle osta...). Tää lahja ei ainakaan tuu kalliiksi! Mulla on kuitenkin tapana hankkia usein muutama pieni juttu ja tehdä niistä yksi paketti, joten tän vois yhdistää esimerkiksi noihin kynttilöihin (toimii äideille, tädeille ja mummuille paremmin kuin hyvin!) tai vaikka itseleivottuihin pipareihin!

8. Talvipakkasilla viltit sopii lahjaksi kenelle tahansa, mutta erityisesti sisustuksesta innostuneen mielestä niitä ei koskaan voi olla liikaa! Mulla on tätä kirjoittaessakin yksi viltti hartioilla ja talvisin nukkuessa peiton päällä lähes aina vielä lisäksi viltti, että tarkenen. Oiva lahja siis myös vilukissalle (aka Kiialle...)! Kuvan ihana pörröviltti on H&Mn!

GIFT GUIDE - perheelle


Mä en tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin se oma perhe, kaikkein läheisimmät ihmiset tuntuu niiltä, joille on hankalinta keksiä lahjaa. Toinen hankala porukka on miehet, olipa kyse sitten omasta veljestä, poikaystävästä, kaverista tai vaarista. Oonko ainut, joka on tätä mieltä?

1. Meikkisetti on loistava lahja kenelle tahansa meikkejä käyttävälle naiselle, mutta erityisen hyvä lahja esimerkiksi pikkusiskolle tai serkkutytölle, jotka vasta aloittelevat meikkaamista ja joilla ei vielä ole järjetöntä meikkikokoelmaa. Kuvassa on H&Mn uusia poskipunia. Jos olet oikein kivalla päällä, valitset muutaman meikin ja niille sopivan meikkipussin, jotka pistät sitten samaan pakettiin!

2. Kynsilakatkin ovat hyvä lahja perheen naisille tai vaikkapa kavereille. Jos yksi lakka tuntuu liian pieneltä, niin valitse niitäkin useampi ja pistä ne sopivaan meikkipusiin ja pakettiin!

3. Tän kuvan kolmaskin idea on vähän samantapainen kuin kaksi ensimmäistä; kerää lahjansaajan tyyliin sopivia koruja oman mielesi (ja budjettisi) mukaan. Ja jos koruja on enemmänkin, niin nehän voisi vielä asetella korurasiaan ja antaa koko rasian lahjaksi!

4. Rannekello on lahja, joka sopii niin miehelle kuin naiselle, pojalle kuin tytöllekin! Ja monelle varmasti myös käyttöön tuleva lahja - kai vielä katsotaan kelloa myös ranteesta, eikä vain puhelimesta?

5. Puhelimesta puheenollen, kuulokkeet, matkalaturit, kuoret, selfietikut jne. puhelimiin liittyvät lahjat on melko varma veto. Melkeimpä kaikilla taitaa nykyään olla jonkin sortin älypuhelin, varsinkin nuoremmilla ihmisillä, joten puhelintarvikkeet tuskin jäävät kaappiin pölyttymään. Ja niitäkin on niin monen väristä ja mallista (varsinkin noita puhelimen kuoria), että varmasti löytyy jokaiselle mieleisen näköinen, niin pojille, miehille, tytöille kuin naisillekin!

6. Tää on helppo lahja myös, toimii joka vuosi ja kaikille about 15 vuotta täyttäneille! Partavesiä, tuoksuja, body mistejä ja hajuvesiä paljastuu aika usein paketeista. Joku tuoksu on mun mielestä erityisesti isälle, jolle muuten on hankala keksiä mitään lahjaa, hyvä valinta. Toimii varmasti myös veljelle tai vaikka poikaystävälle!

7. Bokserit! Se on se ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen, kun miettii joululahjaa miehelle, varsinkin poikaystävälle/kihlatulle/miehelle. Miesten yleistä shoppailuintoa ajatellen varmaan ihan kivakin lahja, niin eipähän tarvitse itse käydä ostamassa uusia niiden tilalle, joihin on jo kulunut reikä kun ei ole huvittanut sinne kauppaan mennä...

Paljon pientä...


Mulla on usein tapana kerätä pieniä juttuja yhdeksi isoksi lahjapaketiksi, jos tuntuu hankalalta a) keksiä mitään annettavaa tai b) valita kaikista kivoista jutuista, jotka toiselle haluaisi antaa. Tähän kollaasiin keräsin lahjoja kokkaajalle, askartelijalle ja kaikenlaista tyttömäistä rakastavalle laittautujalle. Vielähän erilaisia koreja voisi kerätä vaikka leffailta tai hemmotteluilta -teemalla, heppahullulle tai vaikkapa tekniikkaintoilijalle!

1. Ekasta ruudusta löytyy siis pieniä juttuja ruoanlaittajalle. Kaikki ton kuvan tuotteet on Ikeasta. Näitä voisi keräillä esimerkiksi tuollaiseen isompaan kulhoon tai tarjottimelle ja sitten kääriä koko komeus vaikka sellofaaniin! Sopivia ideoita tuohon pakettiin voisi olla säilytysrasiat, kulhot, mukit ja lasit, jäätelökauhat, piparimuotit, kuorimisveitset, kauhat ja lastat, pihdit ja kaapimet, kuppikakkumuotit, mittalusikat ja tarjoiluastiat (ihan vain muutaman esimerkin mainitakseni...)! Tähän pakettiin on mukava sujauttaa lisäksi vielä jotain itse leivottua - kuten pipareita!

2. Tyttömäinen tyttö, hiustenlaittoa rakastava, meikki-intoilija tai muotia rakastava nainen - tämä paketti sopii hänelle! Kerää laittautumiseen liittyviä pieniä juttuja johonkin söpöön purnukkaan (kuvan purkit on Ikeasta) tai vaikka koriin, jos tavaraa on enemmän. Edellisen kuvan kynsilakat ja meikit sopivat tähänkin loistavasti, mutta esimerkiksi myös asusteet, kuten huivit, hatut ja lapaset, söpöt avaimenperät (toi karvapallo on ihana!!), hiuspinnit ja -pannat sekä ponnarit! Peili on Ikean Myken peili ja kaikki muu purnukoita ja ponnareita lukuunottamatta on H&Mn. Ponnarit on Targetista, enkä tiedä, saako noita tilattua Suomeen, mutta täältä löydät helpot DIY-ohjeet vastaaviin!

3. Kolmannessa ruudussa on ideoita DIY-intoilijalle tai askartelijalle. Tähän pakettiin löytyy paljon tavaraa vaikkapa Tigeristä, Sinellistä tai kirjakaupoista ja vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon: siveltimiä ja maalia, tusseja, värikyniä, geelikyniä, lyijykyniä, luonnoslehtiöitä, askartelupaperia, kuvioteippiä, narua, nauhaa, kuviopaperia, kuvioleikkureita, kuviosaksia, liimaa, kuumaliimapyssy tai vaikkapa glitteriä!

Kun et keksi muuta...


Lahjakortti on varma veto ja taatusti mieleinen lahja, koska lahjan saaja saa itse päättää, mihin sen käyttää! Tässäkin voi toki mokata, joten ehkä kannattaa miettiä lahjansaajan tarpeita ja lempparikauppoja lahjakorttia valitessa. ProTip: Ei ehkä kannata ostaa tyttöystävälle Dressmannin lahjakorttia...

Tästä postauksesta tuli ohimennen myös lista omista lahjatoiveista mitä ilmeisemmin, mutta toivottavasti tästä jäi jotain ideoita teille käteen! Ja hei tää postaus vilisee linkkejä noihin tuotteisiin, mut kuvia klikkaamalla pääsette Polyvoren sivuille ja löydätte niistä tarkemmat tiedot, jos joku tietty tuote kiinnostaa.

Ja hei, jos tässä postauksessa ideat tuntuivat tylsiltä tai niitä ei ollut tarpeeksi, mun viime vuoden CHRISTMAS GIFT GUIDE 2014 -postauksessa niitä on vielä lisää!

Oliko hyviä ideoita? Joko on joululahjat valmiina tai ainakin suunniteltuina? Vai olinko kenties liian aikaisessa tämän postaukseni kanssa? Kommentteja lahjoihin liittyen muutenkin ja jakakaa hei lahjavinkkejänne mullepäin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti