maanantai 17. heinäkuuta 2017

TÄÄLLÄ TAAS

Pitkästä aikaa, täällä taas! Ilmoitin noin kuukausi sitten tarvitsevani taukoa bloggaamisesta ja nyt olen vihdoin taas siinä pisteessä, että bloggaaminen tuntuu innostavalta ja hauskalta, ei niinkään työltä.

Tauon aikana mietin paljon blogini sisältöä, tyyliä ja erityisesti sitä, mikä oli syy siihen, että hetkellisesti hukkasin intohimoni tätä blogiani kohtaan. Tulin siihen tulokseen, että näitä syitä on monia. Tämä blogi tuntui jääneen jälkeen siinä suhteessa, miten mun elämä oli muuttunut. Kirjoitan lifestyle -blogia, joten blogin tulisi tietyissä määrin muuttua mun elämäntyylin muuttuessa. Blogi oli ehkä muuttunut jopa vähän väärään suuntaan, eikä tuntunut enää niin omalta.

Nyt mulla on kuitenkin paljon selkeämmät sävelet siitä, millaista blogia haluan kirjoittaa. Joskus on kai ihan hyvä ottaa askel tai kaksi taakse päin, antaa asioille aikaa selkiytyä ja ajatella niitä kaikessa rauhassa!

Tulin myös pohdinnoissani siihen tulokseen, että saatoin vaatia itseltäni hieman liikoja blogin suhteen. Täysipäiväisen opiskelun, osa-aikaisen työssä käynnin ja parisuhteen ohessa kirjoitin 4-5 postausta viikossa kahdella kielellä. Vähemmästäkin väsyy!

bloggaamisen paineet

Siispä muutos oli paikallaan ja sitä olen nyt suunnitellut ja työstänyt vajaan parin viikon ajan. Käänsin blogin yläreunan navigointipalkin, sivupalkin sekä tagit suomen kielelle. Lisäsin blogiin pari uutta kategoriaa (parisuhde ja to do listat) ja poistin kategoriat -listalta sellaiset aiheet, jotka eivät enää tuntuneet minulle niin tärkeiltä (opiskelu, muoti ja kauneus), että haluaisin kirjoitella niistä blogissani. Pidän toki kaikkia näitä asioita tärkeinä muuten, mutta en halua tuottaa niihin liittyvää sisältöä tänne.

Päätin, että kirjoitan tästä lähin 2-3 postausta viikossa. Jos tuntuu, että aikaa, intoa ja asiaa on enemmänkin, saattaa postaustahti tiivistyä jossain kohtaa, mutta tästä lähdetään nyt liikkeelle. Päätin myös kirjoitella tästä lähin vain suomeksi. Tiedän kyllä, että blogillani oli muutamia lukijoita, jotka lukivat nimenomaan englannin kielellä kirjoitettuja osuuksia, mutta mun ei vain yksinkertaisesti ole järkevää käyttää siihen niin paljon aikaa ja energiaa parin ihmisen takia, kuin aiemmin käytin.

Myös blogissa tutut postaussarjat kokevat jonkinlaisia muutoksia. Esimerkiksi joka kuun lopussa julkaisemani currently -postaus kulkee tästä lähin nimellä juuri nyt. Helmikuussa aloittamani mood board -sarja jää ainakin toistaiseksi ja sen sijaan alan julkaisemaan kuukausittaisia to do listoja.

blogitauolta paluu

Sanoin aiemmin että mulla on nyt selvät sävelet siitä, millaista sisältöä haluan blogiini tuottaa. Haluan kirjoittaa enemmän onnellisuudesta, parisuhteesta ja kodista, sisustuksesta, siitä miten muut voi tehdä onnelliseksi, (mielen) hyvinvoinnista, kodin järjestelystä ja organisoinnista, juhlista, diy- ja askartelujutuista ja muusta ihanasta elämästä!

Uskon että näillä muutoksilla blogi on taas samassa vauhdissa mukana, kun mun mielentilakin ja tuntuu paljon paremmalta taas kirjoitella tänne! Jos teillä on mainitsemieni aiheiden puitteissa jonkinlaisia postausideoita tai -toiveita, niin kertoilkaahan ihmeessä kommenteissa! Mullakin on nyt monta uutta ideaa, mutta mielelläni toteutan myös teidän toiveita, jos sellaisia on! Ihanaa olla taas täällä!

14 kommenttia:

 1. Oon niin ilonen tästä jatkamisesta! Alussa kävin oikeestaan päivittäin tarkistamassa blogin jatkamisen toivossa, mutta tahti vähän hidastu sitten :D On täysin hyväksyttävää vähän hidastaa, mä alussa päätin kirjottaa aina kahdella kielellä ja aika pian myös kahesti viikossa. Pian into laantu ja tuskin sain kerran viikossa postauksen tehtyä, joten hidastin sunnuntaiseen postaukseen ja pelkkään suomeen. Nyt viikon tauon jälkeen on taas intoa, mutta on tärkeetä myös pitää maltillinen tahti eikä kuluttaa itteään loppuun. Jatka rauhassa, blogi on vaan mukavaa puuhaa :)

  liveloveanddraw.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja! Välillä pitää vaan kuunnella omaa jaksamista :)

   Poista
 2. Hyvä, että sait otettua aikalisän ja jäsenneltyä ajatuksiasi! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin :)

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että oot täällä taas! :-)

  VastaaPoista
 4. Pakko näin alkuun sanoa, että aivan ihana tuo sun banneri! Fiksua pohdintaa myös blogin suhteen, sitä joutuu aina itsekin silloin tällöin miettimään, että millaista sisältöä haluaa tuottaa ja miksi ja mistä aiheista sitä blogia tällä hetkellä haluaakaan kirjoittaa :)

  https://fiiaelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tällainen pohdinta on juu välillä tarpeen :)

   Poista
 5. Tulinpa sitten vastavierailulle. :) Aivan ihana banneri sulla! Ja muutenkin kivoja postauksia. Ja vau pakko ihmetellä, että miten usein oot jaksanut kirjottaa ja vielä kahella kielellä! Musta ei ainakaan olis tollaseen tahtiin, joten ymmärrettävää ettet jaksa! :D

  nooraemiliaaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!! Jotenkin sitä halusi kirjoitella paljon, kun on niin innostunut tästä hommasta, mutta ajoin vain itseni loppuun noin. Nyt yritän intoilla vähän maltillisemmin ja jaksaa paremmin, ettei kohta tarvii taas ottaa taukoa! :D

   Poista
 6. Pieni tauko tekee välillä hyvää kaiken suhteen. Motivaatio kasvaa yleensä tauolla hurjasti kun muistaa miksi tykkäsi tehdä sitä mitä teki. 2-3 kerran postaustahti on oikein hyvä kun ottaa huomioon että samalla pitää hoitaa muita velvollisuuksia ja muistaa myös elää hetkessä :))

  VastaaPoista
 7. Musta on jotenkin ihana ajatus, että käänsit nyt kaiken suomeksi. Meillä on kuitenkin kaunis ja uniikki kieli jota arvostetaan aivan liian vähän ja sitä englantia tungetaan joka paikkaan :D ihanaa että sait intosi takaisin! ♥

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisiin aatoksiin mäkin sitten lopulta tulin!! :) Kiitos!! <3

   Poista