torstai 4. helmikuuta 2016

DIY OPEN WHEN LETTERS

open when

Kuinka moni on Pinterestissä tai muualla internetin ihmeellisessä maailmassa nähnyt näitä open when -kirjeitä? Näihin törmää aina ajoittain ja erityisesti näin ystävänpäivän alla... Nämä voi siis antaa lahjaksi vaikkapa ystävänpäivänä tai parisuhteen vuosipäivänä tai ihan muuten vaan ja nämä sopivat niin poika-/tyttöystävälle, parhaalle kaverillesi kuin siskolle tai veljellekin! Ideana siis on, että lahjan saaja saa nipun kirjekuoria, jotka hän avaa erilaisissa tilanteissa. Kirjekuoressa lukee, milloin sen saa avata ja sisältö voi olla mitä vain!

open when letters


Näistä aiheista toteutin kirjekuoret:

Avaa kun saat nämä kirjekuoret

Avaa kun kaipaat motivaatiota

Avaa kun sulla on onnekas olo

Avaa kun kaipaat muistutusta siitä, miksi välitän sinusta niin paljon

Avaa kun haluat nauraa

Avaa kun riidellään, ja tarvitset muistutusta siitä, miksi me ollaan kaiken sen arvoisia

Avaa kun sulla on ikävä mua

Avaa kun haluat tietää, mistä haaveilen meidän yhteisessä tulevaisuudessa

Avaa kun mä oon surullinen tai vihainen, etkä tiedä mitä sun pitäis tehdä

Avaa kun kaipaat pusuja

Avaa kun olet surullinen

Avaa kun sulla on epävarma olo ja kaipaat kehuja


Kertoilen tässä postauksessa ideoita joidenkin kirjekuorten sisältöihin, mutta jos jonkun tietyn kirjekuoren sisältö kiinnostaa, niin kysykää kommenteissa! Monissa kuorissa on muutamakin juttu, joten tästä postauksesta tulisi loputtoman pitkä, jos kertoisin tässä kaikki...

kun olet surullinen kirje

Alunperin mulla oli ideoita vain kirjeisiin näiden kuorien sisälle, mutta tehdessä tajusin, että tässähän voi heittäytyä kunnolla luovaksi! Sisältö voi olla oikeastaan mitä vain, mikä mahtuu kirjekuoreen. Yllä on kirjekuorista paksuin, johon laitoin kaksi suklaapatukkaa pienen kirjeen lisäksi. Tiedän, että mun muru rakastaa suklaata, joten toi oli mun mielestä aika kiva lisä tuohon "avaa kun olet surullinen" -kuoreen. Suklaahan säilyy, joten ei haittaa, vaikka se odottelisi tuolla kirjekuoressa hetken aikaa ja ilahduttaisi toista sitten, kun hän avaa tuon!

kisses

Tämänkin kuoren kohdalla käytin vähän luovuutta sisällön suhteen. Nappasin mun voimakkaimmin väriä antavat huulirasvat (näistä tuli silti aika haaleita, että huulipuna olisi varmaan parempi) ja pussailin sitten paperia. Että mulla oli tyhmä olo sitä tehdessä, mutta näistä tuli mun mielestä tosi söpöjä ja idea on hauska!

hauskoja vitsejä

Tämä "avaa kun haluat nauraa" -kirjekuori on yks mun lemppareista! Tulostelin sinne hauskoja memejä, mm. noi kaks, joissa on viittaus yhteen leffaan joka katsottiin yhdessä. Kuinka moni tunnistaa leffan? Lisäks kirjoittelin sinne hauskoja vitsejä ja naureskelin vedet silmissä niille täällä itsekseni. Kuvassa näätte siis vaan pienen osan tän kirjekuoren sisällöstä: tätä oli niin hauska tehdä, että siellä on lähes kokonainen vitsikirja!

avaa kun kirje

Kun olin jo melkein valmis, sain vielä idean tälläiseen "avaa kun sulla on onnekas olo" -kirjekuoreen. Ostin sinne muutaman arvan ja kirjoitin mielestäni hirmu hauskan kirjeen sinne mukaan. Kirjeessä kehotin ostamaan uuden arvan, jos voitto on pieni ja ehdotin, että tehdään jotain kivaa yhdessä, jos arvoista voittaa ison summan. Ja loppuun kirjoitin vielä, että jos et voita mitään, niin onhan sulla aina mut!

Mitä mieltä ootte näistä? Hyvä vai kenties mautonkin idea? Olisitteko mielissänne saadessanne tälläisen ystävänpäivälahjan tai aiotteko tehdä jollekulle tällaisen?

18 kommenttia:

 1. Vitsit, miten hyvä idea! Täytyypä pitää mielessä ystävänpäivälahjoja suunnitellessa :)

  Minttu Viennetta

  VastaaPoista
 2. Eipä oo tullu ihan tommosta tehtyä, mutta oon kyllä kirjotellu itelleni kymmenen vuoden päästä avattavia kirjeitä. Pitää kokeilla sitten, kun alan joskus seurustelemaan...


  lumikettu.munblogi.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ja hei täähän on kiva toteuttaa vaikkka kavereillekin, ehkä vähän eri aiheet kuorissa vaan! :)

   Poista
 3. Hei tää on kyllä tosi ihana idea! :--D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Ihana idea! :)

  http://therhythmoftherush.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. AWWWWWS! <3 Miks nää sun DIY-postaukset on niin inspiroivia?! Haluun toteuttaa tänkin! :D Niin ihana idea, ja tiiän, että mun poikaystävä niin osais arvostaa ja tykkäis tästä! (Se luultavasti ois myös niin utelias, että avais kaikki kuoret viikon aikana, haha :'D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mikä ihana kommentti! Kiitos paljon! Ja ei muuta kun toteuttamaan ja odottamaan toisen reaktiota! ;)

   Poista
 6. Ihana idea jälleen Kiia! Pitää ehkä laittaa itsekin toteukseen vielä, vaikka ei ihan ystävänpäiväksi ehtisikään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää kyllä taatusti ilahduttavat saajaansa muulloinkin kuin ystävänpäivänä! Kiitos! :)

   Poista
 7. Ihan sika hauska idea! Voisin miehelle väsätä jotain samantyyppistä :p

  VastaaPoista
 8. Moi! Mitä sä laitoit tonne motivaatio kuoreen? 🙊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, ihan tarkkaan en kyllä muista, siitä on vuosi kun tein nämä kuoret :D Olisikohan ollut jotain quoteja, mitä sinne kirjoittelin? :D

   Poista