lauantai 21. huhtikuuta 2018

TERVETULOA MUN KOTIIN

Tervetuloa! Mä muutin lokakuussa tänne Kalevaan ja nyt vihdoin ajattelin esitellä mun kotia täällä blogin puolella enemmänkin. Täällä on näkynyt aiemmin pieniä maistiaisia mun kotoa, mutta tänään näytän teille monta kuvaa ja kerron tarkemmin mun kodista.

Asun siis kaksiossa ja neliöitä mulla on noin 55. Tykkään mun kodista hirmuisesti ja siinä parasta on ehdottomasti isot ikkunat, joista näin keväisin auringonvalo tulvii sisään! Listasinkin muuten jo aiemmin mun 12 lempparijuttua kotona!

Nyt on sitten pitkä postaus tiedossa, joten nappaa vaikka kuppi teetä itsellesi seuraksi!

eteinen

ikea

Lähdetään liikkeelle luonnollisesti eteisestä. Eteinen on mulla pieni, joten siitä ei montaa kuvaa tullut räpsittyä. Ovi rappukäytävään löytyy tuosta naulakossa roikkuvien pikkuveljeni takkien vasemmalta puolelta. Olen ottanut toisen kuvan olohuoneen ovensuusta ja siinä näkyvä ikkunallinen ovi vie makuuhuoneeseen. Sen takana on iso kaappi mun takeille, pipoille ja kengille, sekä hieman pienenmpi kaappi siivousvälineille. Lisää kenkiä säilytetään tuossa valkoisessa Ikean kenkäkaapissa.

Kenkäkaapin päällä löytyy meiltä modeemi, mun kuulokkeet ja pieni laatikko, jossa mä säilytän mm. kotiavaimia ja bussikorttia. En tykkää että ne ovat näkyvillä, mutta halusin saada ne johonkin hyvään paikkaan eteiseen, jotta muistan ne aina kotoa lähteissä napata siitä mukaan! Tämä systeemi on toiminut mulla hyvin.

Asunnon ulko-ovea vastapäätä löytyy vielä tästä eteisestä ovi kylppäriin. Se on pieni, hämärä ja ihan tavallinen, joten sieltä en räpsinyt tähän postaukseen lainkaan kuvia.

bullet journal suomi

bujo blogi

alex lipasto

bullet journal blogi

työhuone

Jatketaan sitten mun makuuhuoneesta. Samasta tilasta löytyy mulla myös työpöytä! Kuvat on siinä mielessä lavastettuja, että ei mulla juuri koskaan ole työpöytä noin tyhjä - vaikka se tietysti olisi ihanne. Aina mulla on kuitenkin vähintään bullet journal auki ja enemmän tai vähemmän kyniä levällään. Yleensä pöydältä löytyy lisäksi ainakin juomapullo, hiiri, sakset, viivottimia ja ties mitä muuta tarpeellista. Lisäksi pöydältä löytyy korkkinen laatikko, jossa säilytän esimerkiksi ulkoista kovalevyä ja erilaisia johtoja.

Mun työpöytä ja työpöydän valo on molemmat Ikeasta.

malm lipasto

letter board

rapputaulu

ur penn

kotoilu

ur&penn

makuuhuone

Sitten makuuhuoneesta löytyy kaksi kappaletta näitä Ikean lipastoja, joiden sisällä säilytän kaikenlaista epämääräistä vessan toisesta matosta särkylääkkeisiin ja maljakoista ylioppilastodistukseen. Lipaston päältä löytyy tällä hetkellä kynttilöitä, mun mummun nuoruudessaan saama filmikamera, mun suosikkikellot, &-merkki, kirjaintaulu sekä pieni kasvi. Vaihtelen tässä olevia esineitä aina silloin tällöin.

Lipastot on vastapäätä mun sänkyä, joka on myös Ikeasta ostettu. Yksi yöpöytäkin löytyy, se on muutama vuosi sitten myös hankittu Ikeasta. Se ei kuitenkaan enää ole kovin mieluisa mulle ja tarkoitus olisikin jossain kohtaa vaihtaa se kahteen vähän kauniimpaan yöpöytään, niin saataisiin sängyn molemmille puolille pieni pöytä.

Tuosta yöpöydän vierestä löytyy myös mun vaatehuoneen ovi, mutta vaatehuoneestakaan en tähän postaukseen napannut kuvia. Se on vessan tapaan myös pieni, hämärä ja ihan tavallinen.

keittiön sisustus

iittala

sisustusblogi

kotona

sisustus

keittiö

Makuuhuoneesta päästäänkin sitten keittiöön. Mun keittiö on ihan pikkuruinen, mutta just sopiva mulle. Tiskikonetta ei löydy, mutta muuten kaikki tarpeellinen. Toisella puolella keittiötä on hella, tiskiallas ja pieni pätkä tasoa, jolle yleensä aina lasken tiskit kuivumaan. Toiselta puolelta löytyy jääkaappi, minipakasin, mikro ja vähän tasoa, josta löytyy myös vedenkeitin ja leivänpaahdin. Ikkunanlaudalla mulla on aina jotain herkkuja!

tampere

vuodesohva

koti

kaleva

kaksio

kattolamppu

kodin esittely

olohuone

jysk

tampere kaleva

Keittiön läpi päästään vielä olohuoneeseen. Tästä heti keittiön ovelta löytyy ruokapöytä. Pöytä on hankittu Ikeasta ja tuolit Jyskistä. Myös mun sohva on Jyskistä. Olohuone ja makuuhuone on isoja, vaikka keittiö, vessa ja eteinen ovatkin pieniä. Musta on hyvä, että neliöt on säästetty näihin tiloihin, joissa eniten aikaa vietetään! Olohuoneesta löytyy ruokailutilan, tv:n ja sohvan lisäksi vielä pieni nurkkaus, missä on sänky mun pikkuveljelle. Hän aina silloin tällöin majailee lätkätreenien ja -pelien tiimoilta mun luona.

Tältä meillä näyttää! Yritin kovasti selittää tätä pohjaratkaisua täällä ja missä mitäkin löytyy. Kysy ihmeessä, jos jokin jäi askarruttamaan!

16 kommenttia:

  1. Ihana koti! En muista oletko jossain postauksessa maininnut, että onko sun asunto opiskelija-asunto? :) Mikäli pääsen yliopistoon sisään niin mulla on tiedossa muutto Helsingistä Tampereelle ensi syksynä ja sun asunto on kyllä just sellanen mikä itellekin kelpais :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En oo muistaakseni maininnut, mutta vuokraan yksityiseltä :) Toivotaan että pääset & löydät ihanan kodin!

      Poista
  2. Ihana koti! Tykkään varsinkin tuosta sinisestä seinästä! :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana koti sulla! Jotenkin vaikuttaa niin valoisalta ja oot muutenkin sisustanut sen hienosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! Joo, on ihan parasta kun on isot ikkunat joista keväinen valo tulvii sisään!

      Poista
  4. Ihanan tilava asunto sulla! Noi keittiön tuolit ja sininen seinä on erityisen kivat :)!

    http://www.lily.fi/blogit/janita-johanna

    VastaaPoista
  5. Ihana koti ja useita kivoja pieniä yksityiskohtia ♥

    http://www.nouw.com/emmikristiinan

    VastaaPoista
  6. Sulla on kyllä ihana koti! Toi sininen seinä kanssa tuo kivaa ilmettä ♥

    VastaaPoista